1e persbericht van disndag 30 maart 2004

Eindhoven 30-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Maandagavond om 23.30 uur is op het Stationsplein een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd door politieagenten betrapt toen hij bezig was om een fiets te stelen. Het slot van de fiets had de man al opengebroken. De fiets is inbeslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Maandagavond om 20.20 uur is op de Aarle Rixtelseweg een 51-jarige man uit Bakel aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Een ademtest wees een promillage van 1,45 aan. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verkeerscontroles

Maandagavond heeft de politie in Helmond bromfietscontroles gehouden. Er werd gecontroleerd op het Raktpad, het Voorste Straakven, de Rijpelbergseweg, de Overloop en de Deltaweg. Er zijn veertien bekeuringen opgemaakt ondermeer voor het rijden op het fietspad (7) zonder helm rijden (3) brommen zonder bromfietscertificaat (2), door rood rijden (1) en te hard rijden (1).

Dinsdagmorgen tussen 5.45 en 6.45 uur heeft de politie op de Kasteel Traverse een snelheidscontrole gehouden. Er zijn acht bestuurders bekeurd die allen sneller dan 80 km/u reden. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Bladel: Snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 15.00 en 22.15 uur op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Op de P.C. Ballingslaan in Bladel kregen acht bestuurders een bon, omdat ze te hard reden. Op het Carolus Simplexplein in Netersel zijn negen bestuurders bekeurd en op de Westelbeersedijk in Casteren zijn ook negen bestuurders bekeurd die te hard reden. Hoogste snelheid 119 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Waalre: Auto weg na inbraak

Dinsdag rond 2.50 uur is ingebroken in een woning aan de Varendonk in Waalre. Via de brievenbus wist de inbreker de voordeur te openen. Uit een tas van de bewoonster werden de autosleutels gestolen van een grijze Mercedes C200 Compressor ( 64-GT-PD) die buiten onder de carport geparkeerd stond. De dief nam ook een portemonnee met pasjes en geld mee.

Helenaveen: Inbraak in woning

Dinsdagmorgen rond 3.30 uur is ingebroken in een woning aan de Theelenstraat in Helenaveen. De inbreker kwam de woning binnen via een toiletraampje. De inbreker doorzocht de woning en kwam in de slaapkamer van de bewoners terecht. De bewoners schrokken wakker waarop de dief zich uit de voeten maakte. Hij heeft niets buit gemaakt.