Gemeente Amsterdam

Nota dierenwelzijnsbeleid `Dieren in de binnenstad' vastgesteld 30 maart 2004 - Stadsdeel Centrum
In de vergadering van de stadsdeelraad Amsterdam-Centrum van 25 maart jl. is in aanwezigheid van vele vertegenwoordigers van dierenwelzijnsorganisaties de definitieve versie van de nota over dierenwelzijnsbeleid `Dieren in de binnenstad' vastgesteld. Hierdoor kan een vliegende start gemaakt worden met de uitvoering van de dierenwelzijnsnota.

In het Programakkoord 2002-2006 is de opdracht tot het opstellen van een nota over dierenwelzijn opgenomen. In deze nota wordt aangegeven hoe het Dagelijks Bestuur het beleid ten aanzien van de verschillende soorten dieren in de binnenstad wenst in te vullen. Aan de orde komen onder andere evenementen met dieren, honden in de stad, duiven, kinderboerderijen, Artis en vogels in de stad.

Het Dagelijks Bestuur constateert met voldoening dat Amsterdam-Centrum het eerste stadsdeel in Amsterdam is dat een beleid ten aanzien van dieren gestalte gaat geven. De stadsdeelraad zal jaarlijks over de voorgang op de hoogte worden gehouden. Het Dagelijks Bestuur spreekt zijn erkentelijkheid uit naar bewoners die hebben gereageerd op de conceptnota en de dierenwelzijnsorganisaties die een bijdrage hebben geleverd.

Tevens is het Dagelijks Bestuur verheugd met de unanieme steun die Artis voor haar huidige beleid van de stadsdeelraad heeft gekregen.

© Gemeente Amsterdam