Gemeente Amsterdam

PvdA fractievoorzitter Halbertsma kondigt vertrek aan 30 maart 2004 - PvdA
PvdA fractievoorzitter Tjalling Halbertsma heeft maandagavond in de PvdA fractievergadering aangekondigd zijn fractievoorzitterschap neer te zullen leggen zodra de fractie in zijn opvolging heeft voorzien. Halbertsma zal ook zijn zetel in de raad ter beschikking stellen.

Halbertsma
Tjalling
Halbertsma: `Na de kandidaatstellingsprocedure ben ik met enige aarzeling een tweede periode ingegaan. De wens tot continuïteit heeft mij doen besluiten door te gaan. Deze wens was eveneens de reden om uiteindelijk het fractievoorzitterschap te aanvaarden, hoewel de verantwoordelijkheden van mijn werkkring impliceerden dat er zo nu en dan spanningen zouden ontstaan met deze zware functie. De politieke omstandigheden zijn met het vertrek van twee prominenten uit het college gewijzigd. Ik heb veel vertrouwen gekregen in de manier waarop onze nieuwe wethouder Ahmed Aboutaleb samen met Hannah Belliot en Duco Stadig hard aan de slag is gegaan om over twee jaar resultaten te kunnen tellen. Ook de situatie binnen de fractie is veranderd. We hebben inmiddels een goed ingewerkte ploeg. Het wordt daarom tijd dat de garde die de verkiezingen actief gaat voorbereiden en daarna ook doorgaat nu het roer overneemt. De PvdA hoort ook in deze omstandigheden in de sterkste opstelling het veld te betreden; daarin past ook een nieuwe stopperspil.

Ik heb gemeend deze mededeling enige keren uit te moeten stellen tot `een rustig moment'. Eerst vanwege de opvolging voor Geert Dales, later vanwege het vertrek van Rob Oudkerk. Ik wil niet verhelen dat zijn aftreden voor mij persoonlijk een slag is geweest. Toch heeft het met mijn besluit niets te maken.'

De PvdA fractie betreurt het terugtreden van Tjalling Halbertsma, maar respecteert zijn keuze. De komende periode zal de fractie zicht buigen over de vraag wie Tjalling Halbertsma zal opvolgen als voorzitter van de Amsterdamse gemeenteraadsfractie.

© Gemeente Amsterdam