Politie Limburg-Zuid

Dronken automobilist

Maastricht 30-03-2004 - Op de Noormannensingel in Maastricht trof de politie op maandag 29 maart 2004 een dronken automobilist aan. Omstreeks 12.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat de bestuurder van een personenauto bij het wegrijden diverse geparkeerd staande autos had geramd. Ter plaatse gekomen zag de patrouille dat omstanders deze bestuurder tegenhielden om verder te rijden.

De agenten zagen direct dat de man in beschonken toestand verkeerde en dat op de bijrijdersplaats een geopende fles wijn lag. De auto van deze 43-jarige inwoner van Maastricht vertoonde aan de voorzijde verse aanrijdingschade. Deze bleek te zijn ontstaan omdat de man bij het wegrijden tegen diverse geparkeerde autos was gereden. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor het ondergaan van een ademanalyse. Deze wees uit dat de Maastrichtenaar 2,9 promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien bleek dat de politie een paar dagen eerder voor hetzelfde feit zijn rijbewijs al had ingevorderd.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van aanrijdingschade.