Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Pre-implantatie Genetische Diagnostiek: respondenten gezocht!

Pre-implantatie Genetische Diagnostiek (PGD) ligt in het verlengde van prenatale diagnostiek, waarbij, in dit geval, gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om tijdens IVF-procedures een embryo te testen op bepaalde genetische afwijkingen voordat terugplaatsing plaatsvindt. Alleen gezonde embryos komen in aanmerking voor terugplaatsing. Op dit moment wordt er tevens onderzoek gedaan naar de mogelijkheid deze techniek te gebruiken om de succeskans van IVF te verhogen.

Vanuit de Universiteit van Utrecht en in samenwerking met de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties betrokken bij erfelijke en/of aangeboren aandoeningen (VSOP) wordt er een onderzoek gedaan naar de ervaringen, behoeften en mogelijkheden van patienten/consumenten. Inmiddels heeft de Gezondheidsraad haar interesse laten blijken voor dit onderzoek.

In dit kader worden er respondenten gezocht. Heeft U ervaring met deze techniek? Heeft u deze techniek ondergaan of heeft u deze techniek overwogen? In dat geval wil ik u vragen contact op te nemen met Lisette Ligtenberg ( E.A.M.Ligtenberg@students.uu.nl) om een bijdrage te leveren aan haar onderzoek.

Dit onderzoek zal plaatsvinden aan de hand van
interviews/vragenlijsten. Uiteraard worden u persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld. De onderzoeksgegevens worden anoniem verwerkt.

Indien u geïnteresseerd bent of vragen heeft, kunt u een e-mail met uw adresgegevens sturen naar E.A.M.Ligtenberg@students.uu.nl of telefonisch contact opnemen op nummer 035-603450 (ma t/m do). Het onderzoek loopt tot 15 augustus 2004.

Uw deelname wordt bijzonder op prijs gesteld.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl