Gemeente Berkel en Rodenrijs


Stand van zaken bestemmingsplan Molenweg eo

Sinds de inspraak op het voorontwerp bestemmingsplan Molenweg eo en het bouwplan van het bedrijf Koppert BV (de bouw van kassen en bijbehorende kantoor- en bedrijfsruimte op een perceel aan de Molenweg) begin juli 2003 is er hierover geen nieuws meer geweest. In deze publicatie wordt ingegaan op de stand van zaken van het voorontwerp bestemmingsplan en bouwplan van Koppert BV.

Bestemmingsplan en vrijstellingsprocedure
Naar aanleiding van de terinzagelegging van het voorontwerp bestemmingsplan Molenweg eo en het bouwplan van Koppert BV in het kader van de vrijstellingsprocedure op basis van artikel 19 WRO zijn door omwonenden (schriftelijke en mondelinge) inspraakreacties ingediend. Voor deze inspraakreacties is een beantwoording opgesteld.

Gelijktijdig met de inspraak op het voorontwerp bestemmingsplan en het bouwplan van Koppert BV is het bestemmingsplan voor commentaar onder andere toegezonden aan de Provinciaal Planologische Commissie (PPC). De PPC heeft pas in januari 2004 gereageerd. Voor deze overlegreacties is een beantwoording opgesteld, die onlangs is afgerond. Tijdens de afgelopen maanden is door de adviseurs en vertegenwoordigers van Koppert BV, mede naar aanleiding van de ontvangen inspraakreacties, onderzoek gedaan naar verscheidene onderwerpen zoals de waterhuishouding, de ontsluiting, de routing van het bouwverkeer en de gevolgen van het bouwen en ophogen nabij de kade van de Rodenrijsevaart. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn gebruikt bij de beantwoording van de inspraak- en overlegreacties.

Door de late reactie van de PPC en het uitvoeren van de onderzoeken heeft de beantwoording van de inspraak- en overlegreacties vertraging opgelopen en daarmee ook de procedures voor het bestemmingsplan en de vrijstelling op grond van artikel 19 WRO.
Zowel de inspraakreacties van omwonenden als de overlegreacties van de verschillende instanties hebben geleid tot aanpassingen van het bestemmingsplan Molenweg eo. Deze aanpassingen, samengevat in de zogenaamde Staat van wijzigingen, worden meegezonden met het verslag van de informatiebijeenkomst op 3 juli 2003 en de beantwoording aan de indieners van de inspraakreacties.
Na verzending van de beantwoording van de inspraakreacties aan de indieners wordt vervolgens het bouwplan van Koppert BV in het kader van de vrijstellingsprocedure op basis van artikel 19 WRO opnieuw gepubliceerd in De Heraut en ter inzage gelegd. Deze tweede terinzagelegging is voor de duur van vier weken.

Laatste wijziging: 30 maart 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs