Gemeente Berkel en Rodenrijs


Nieuwe bebouwde komgrenzen

Op 25 maart jl. stelde de gemeenteraad de nieuwe bebouwde komgrenzen vast. Al eerder had de Commissie Ruimte zich over het voorstel tot de herzieningen gebogen. Er zijn diverse aanleidingen om de grens van de bebouwde kom te herzien w.o.: de ontwikkeling van de nieuwbouwwijken die de weggebruiker een andere beleving geeft van de bebouwde kom en de huidige maximumsnelheid in relatie tot de bebouwde komgrenzen.

Akoestisch onderzoek
Binnen of buiten de bebouwde kom worden nieuwe wegen ingedeeld en wordt akoestisch onderzoek verricht voor de diverse bouwplannen. In de huidige situatie is realisatie van woningbouw langs het Lint niet mogelijk door de toegestane maximumsnelheid die nu op het Lint geldt.

Iedere weg snelheidslimiet
Bij het vaststellen van de hoofdwegenstructuur wordt aan iedere weg in Berkel en Rodenrijs een snelheidslimiet gegeven die niet alleen afhankelijk is van de ligging van de bebouwde kom, maar ook van de functie die de weg krijgt toebedeeld. Voor de uitvoering van de plannen worden de nodige verkeersbesluiten genomen en komt er bovendien een bebordingsplan. In overleg met de gemeente Bergschenhoek wordt bepaald waar de bebouwde kom grensborden worden geplaatst. Op korte termijn volgen meer publicaties over dit onderwerp.

Laatste wijziging: 30 maart 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs