Wanadoo

Wanadoo Discoveries met 160.000 stemmen groot succes

Wealthy Beggar, Wyatt en DAC aan kop in Nederland

Amsterdam, 30 maart 2004 - De Europese online talentenjacht Wanadoo Discoveries is een groot succes. Binnen twee weken na de start van deze opwindende speurtocht naar muzikale talenten hebben al 160.000 bezoekers van de Nederlandse, Franse, Engelse en Spaanse Wanadoo-portals hun stem uitgebracht. In Nederland spraken ruim 18.000 mensen hun voorkeur uit voor hun favoriete beginnende band of artiest. Momenteel gaat de Tilburgse rockband Wealthy Beggar met 28 procent van de stemmen aan kop, op de voet gevolgd door poprockgroep Wyatt (17 procent) en de hiphopformatie DAC (16 procent). Maar de strijd is nog lang niet gestreden. Internetters kunnen op www.wanadoo.nl/discoveries de songs beluisteren en de video's bekijken, en tot en met 11 april hun stem uitbrengen.

De vier artiesten of bands uit de deelnemende landen met de meeste stemmen treden uiteindelijk op tijdens het live concert in een Zuid-Franse stad in mei. Tijdens dit spectaculaire optreden zal ook de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt.

Nadat de vier Europese winnaars op 12 april bekend zijn gemaakt, start de tweede fase van Wanadoo Discoveries. In deze fase, die loopt van 12 tot en met 25 april, kunnen internetters uit Nederland, Frankrijk, Engeland en Spanje hun stem uitbrengen op hun favoriet uit één van die landen. Mensen die online hun stem uitbrengen in de voorrondes dingen mee naar fantastische prijzen, waaronder reizen en korte tripjes, complete home cinema sets, hi-fi-installaties, televisies, digitale camera's et cetera.

De winnaar van Wanadoo Discoveries krijgt veel promotionele ondersteuning die zeker helpt bij een doorbraak bij het grote publiek. Nu al is Wanadoo Nederland gestart met een grootschalige promotiecampagne voor Wanadoo Discoveries. Zo zijn er radiocommercials te horen op Radio 3, YorinFM, Sky Radio en Radio 538. Daarnaast is de online advertentiecampagne 'Stem op 1 van de 10 genomineerden uit Nederland' gestart op websites van diverse radiostations en die van muziekzenders MTV en TMF. Tot 1 april wordt bovendien op YorinFM een 'Bel-stem-en-win'-spel gespeeld tijdens het programma 'Back to the music' van dj Marc Labrand (van maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.00 uur).

Foto's en biografieën van de Nederlandse deelnemers zijn te downloaden van www.wanadoo.nl/discoveries/persfotos.html.

# # #

Over Wanadoo
Wanadoo, een dochteronderneming van France Telecom, is een van Europa's grootste internet service providers met op 31 december 2003 ruim 9,1 miljoen actieve abonnees en meer dan 641.000 adverteerders in haar bedrijfsgidsen. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje en Nederland. Wanadoo heeft ruim 2,4 miljoen kabel- en ADSL-abonnees. Wanadoo had in 2003 2,6 miljard euro omzet en heeft circa 6.700 medewerkers. Wanadoo SA is genoteerd aan Euronext Parijs. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoocorporate.com.

Voor meer informatie over Wanadoo Discoveries:
Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon: (030) 656 50 70, e-mail: armine@lvtpr.nl