Ingezonden persbericht


Internet Security Systems introduceert nieuwe Proventia-inbraakpreventie-appliances met gibabit-prestaties

Proventia G1000 en G1000F voor koper- en glasvezelnetwerkomgevingen

Capelle a/d IJssel, 30 maart 2004 - Internet Security Systems introduceert nieuwe Proventia-inbraakpreventie-appliances met gigabit-prestaties. De Proventia G1000 en G1000F zijn speciaal ontwikkeld voor netwerkomgevingen die qua beschikbaarheid en bandbreedte aan hoge eisen moeten voldoen. De oplossingen blokkeren internetbedreigingen voordat deze het functioneren van een organisatie negatief kunnen beïnvloeden. De Proventia G1000 en G1000F bieden preventieve bescherming tegen bekende en onbekende aanvallen en garanderen uptime van netwerken. Hierdoor groeit de productiviteit en worden gaten in de beveiliging voorkomen. Steeds meer organisaties gebruiken inbraakpreventieproducten om aanvallen daadwerkelijk te blokkeren in plaats van alleen te detecteren. Het blokkeren van aanvallen vermindert de druk op IT-middelen die de meldingen van het inbraakdetectiesysteem analyseren en de vereiste acties coördineren.

"Inbraakpreventietechnologie is inmiddels zeer geavanceerd en steeds meer bedrijven benutten de efficiencyvoordelen van geïntegreerde producten in het netwerk om aanvallen accuraat te voorkomen", zegt Jos Nijsen, Country Manager Nederland bij ISS. "We leverden een paar jaar geleden als eerste een inbraakpreventiesysteem en zien de interesse in deze technologie nog steeds toenemen. Met de Proventia G1000 en G1000F voorkomen we aanvallen op veeleisende en kritische netwerken."

In tegenstelling tot andere inbraakpreventieproducten beschermt Proventia ook tegen kwetsbaarheden: de zwakke plekken waarop internetaanvallen zich richten. Wanneer een kwetsbaarheid wordt ontdekt, zorgt het ISS-onderzoeksteam onmiddellijk voor een update van Proventia, zodat aanvallen op deze zwakke plek direct voorkomen worden. Deze preventieve aanpak van ISS zorgt ervoor dat organisaties een volgende bedreiging voorblijven. Dit voorkomt dat er in een noodsituatie of op een ander ongunstig tijdstip een kostbare of risicovolle patch nodig is. Door de focus te leggen op het voorkomen van kwetsbaarheden, bood ISS preventieve beveiliging tegen de vier recente grote aanvallen: MS Blaster, SQL Slammer, Nimda en Code Red.

De Proventia appliances zijn eenvoudig in te zetten met drie flexibele instellingen (beveiliging, passief en simulatie). Bedrijven kunnen op deze manier overschakelen van detectie naar preventie zonder het netwerkverkeer te verstoren. De simulatieoptie is geschikt voor bedrijven die preventie stapsgewijs willen invoeren. Doordat deze optie meldt welk verkeer de appliance geblokkeerd zou hebben, kunnen bedrijven voordat ze preventie toepassen, eerst de effectiviteit ervan evalueren. Door de ingebouwde bypassoptie die netwerkverkeer bij stroomuitval doorstuurt, kan Proventia grote betrouwbaarheid bieden.

ISS is het eerste bedrijf dat Managed Protection Services biedt voor een inbraakpreventie-appliance. Voor organisaties die hun beveiliging volledig willen uitbesteden, beheert ISS alle Proventia appliances en draagt ISS zorg voor het monitoren van events.

Alle Proventia-producten ontvangen automatische updates voor preventieve beveiliging tegen aanvallen. Deze updates worden verzorgd door X-Force, het proactieve onderzoeksteam van ISS. De Proventia G1000F voor glasvezelnetwerken is per direct beschikbaar en de Proventia G1000 voor kopernetwerken komt in april 2004 op de markt. Beide appliances bevatten SiteProtector voor centraal beheer.

Internet Security Systems, Inc.
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.