Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 maart 2004


Silvolde - Forse buit bij inbraak bij sportzaak


In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een winkel voor sportartikelen aan de Lichtenbergseweg. Men wist binnen te komen door de deur te forceren. Uit de winkel werd nagenoeg de gehele nieuwe collectie sportkleding (zwemkleding, tenniskleding, trainings-pakken) en sportschoenen weggenomen. Verder mist men rookwaar en telefoonkaarten en de waarde van de ontvreemde goederen wordt op enkele tienduizenden euro's geschat. Duidelijk is, dat de buit met een auto of bestelbusje vervoerd moet zijn. De politie startte gelijk met een buurtonderzoek. Dit heeft nog niets opgeleverd, kennelijk heeft niemand de bewuste nacht iets gehoord of gezien. Mogelijk dat iemand toch iets is opgevallen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Hummelo - Diefstal auto

Tussen zondag 14.00 en maandag 06.00 uur werd vanaf een parkeerplaats aan de JD Pennekampweg een auto weggenomen. Het gaat om een grijze Mercedes 300 TD met kenteken XP-25-LR. Een 60 jarige inwoner uit Hummelo heeft aangifte gedaan.


Beltrum - Diefstal uit woning


Een 74 jarige bewoonster aan 't Meken trof maandag rond 16.00 uur een onbekende man aan in haar woning. De man was in de keuken, vroeg de oudere vrouw naar een persoon en verliet de woning. Weggenomen werden onder andere sieraden. De man was circa 40 -45 jaar oud en ca. 1.63 m. lang. Hij droeg een stoppelbaard, had kort geknipt haar en droeg een blauw spijkerjasje. Mogelijk dat iemand rond dit tijdstip de man gezien heeft in de buurt van "t Meken. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Zelhem - Inbraak in sportkantine


Werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan de Loolaan. Er werd een deur geforceerd en eenmaal binnen werd nog een deur opengebroken. Er werd niets weggenomen.


Doetinchem - Bedreigd


Een 39 jarige inwoner uit Doetinchem werd maandag rond 11.45 uur tot tweemaal toe bedreigd. Dit gebeurde bij een bedrijf aan de Keppelseweg. Een onbekende man maakte een gebaar alsof hij een pistool tegen zijn eigen hoofd zette en wees daarbij naar de Doetinchemmer.
Het gaat om een man van ongeveer 50 - 60 jaar oud, lengte ca. 1.80 - 1.85 m. met een fors postuur. De man had kort grijs stekelig haar en droeg een bril met iets getinte glazen. Hij was gekleed in een geruit overhemd en een spijkerbroek. De politie stelt een onderzoek in naar deze man.


Doetinchem - Gordelcontrole


Werd maandagochtend gecontroleerd op de Hofstraat en Terborgseweg. Er werden acht bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


In Winterswijk werd maandagmorgen gecontroleerd op de Vredenseweg en de Parallelweg. Hierbij vielen 32 bekeuringen.


Doetinchem - Bromfietscontrole

Vanmorgen werden aan de Houtmolenstraat en de Caenstraat een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden ongeveer 80 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 38 bekeuringen werden uitgeschreven voor de volgende zaken: 32x te hoge constructiesnelheid, 2x geen werkende rem, 1x niet dragen helm, 2x rijden over het fietspad en 1x teveel geluid. Een 16 jarige jongen uit 's- Heerenberg werd bekeurd omdat hij zich niet wilde weggaan van de controleplaats.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058


---- --