Politie Limburg-Zuid

Drugsinvallen

Hoensbroek 30-03-2004 - Op dinsdag 30 maart 2004, om 06.00 uur, deed de politie en de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van de Rechter Commissaris invallen in twee woningen aan de Heisterberg en in één kamerverhuurbedrijf aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek. In totaal werden 7 personen aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. De aangehouden mannen zijn allen woonachtig in Hoensbroek en varieren in de leeftijd van 34 tot en met 39 jaar. Zij zijn allen ingesloten in het politiebureau en inverzekering gesteld.

Al geruime tijd doet de politie, in samenwerking met de Konkinklijke Marechaussee, onderzoek naar de handel in harddrugs in die omgeving en de daarbij gepaard gaande overlast voor omwonenden. In dat kader vonden deze zoekingen plaats.

Tijdens de zoekingen, die allen tegelijkertijd plaats vonden en waarbij 40 politiemensen betrokken waren, werd 100 gram heroïne, administratieve bescheiden, één vals paspoort, dealersattributen en GSMs aangetroffen. Eén van de aangehoudenen bleek geregistreerd te staan als ongewenst vreemdeling.

Burgemeester Gresel van Heerlen was bij deze actie aanwezig. De politie en Marechaussee stellen een nader onderzoek in.