Praktijkonderzoek Veehouderij

Onthulling bronzen beeld op Praktijkcentrum Sterksel

Op Praktijkcentrum Sterksel is op vrijdag 26 maart 2004 een bronzen beeld onthult van een zeug met biggen. Het bronzen beeld is Praktijkcentrum Sterksel geschonken door het bedrijfsleven in de varkenshouderij en de sectororganisaties.

De onthulling vond plaats door prof. Dr. Ir. R.B.M. Huirne (voorzitter Directieraad Animal Sciences Group Wageningen) en de heer Verhoeven (voorzitter van de vakgroep Varkenshouderij ZLTO). Zij bliezen met een fietspomp een gigantisch opblaasbaar varken op van elf meter hoog, waaronder het beeld verstopt zat. Bij de onthulling waren vele kopstukken uit de varkenshouderij aanwezig. Zij onderstrepen allen de leus van de onthulling: "Samen Sterk, Samen Sterksel".

Het is een prachtig beeld van een zeug met twaalf biggen. Het beeld weegt 400 kilogram en is gemaakt door de kunstenaar Toon Grassens uit Gemert. De titel van het beeld is: "Het Varken als bron van welvaart". Het symboliseert de welvaart die het varken in de arme zandgrondgebieden heeft gebracht. Hiernaast staat het beeld symbool voor de nauwe samenwerking die Praktijkcentrum Sterksel heeft met de varkenshouderijsector en het aanverwante bedrijfsleven. In diverse inleidingen na de onthulling werd dit nogmaals onderstreept.
---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 30-03-2004 12:35.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl