Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestaties in onderzoek dodelijk schietpartij
30-3-2004. Bij een schietpartij op vrijdag 2 januari van dit jaar in de Brentanostraat werden de 34-jarige Colombiaan Diego Ortiz-Rodrigez en zijn 18-jarige vriendin Alejandra Saenz-Silva uit Nicaragua doodgeschoten. Na uitgebreid rechercheonderzoek zijn 7 arrestaties verricht in Amsterdam en Flevoland. De verdachten, in de leeftijd van 17 tot 28 jaar, zijn inmiddels in bewaring gesteld. Het motief ligt vermoedelijk in de sfeer van geld en verboden middelen.

Doorrijder blijkt dronken
30-3-2004. Maandagavond rond kwart over acht werd een 37-jarige man aangehouden, omdat hij na een door hem veroorzaakte aanrijding was doorgereden. De man had daarnaast teveel gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

---

inbreker betrapt

30-3-2004. Zaterdagochtend rond acht uur werd een 37-jarige man in Amstelveen door de bewoners betrapt tijdens een inbraak. Rond kwart over zeven hoorden bewoners gestommel in hun huis. Toen de man en de vrouw poolshoogte gingen nemen stonden zij oog in oog met een inbreker. De man bedreigde de bewoners en duwde de vrouw tegen de grond. Hierna vluchtte de man de buurt in. De politie wist de verdachte in de omgeving aan te houden. De man had een gedeelte van de buit bij zich. Later werd in de omgeving nog een deel van de buit aangetroffen.
Bestuurder tast diep in de buidel

30-3-2004. Maandagmorgen rond halftwaalf heeft de politie een 30-jarige Engelsman van de ring afgehaald. De zeer snelle Brit behaalde snelheden die ver boven de toegestane snelheid lagen. Hij reed 180 km/u waar 100 km/u is toegestaan en 120 km/u waar je maar 50 km/u mag. De officier van justitie legde een boete op van 525 euro. De man haalde dit bedrag zo uit zijn binnenzak en vervolgde zijn weg.
---

Roodlichtcontrole
30-3-2004. Bij een verkeerscontrole maandagmiddag in de Staatliedenbuurt gericht op fietsers heeft de politie 30 bekeuringen uitgedeeld. De boetes gingen naar fietsers die door rood reden.