Regering.nl

30 mrt 2004

UITVAART EN BIJZETTING VAN PRINSES JULIANA

Dinsdag is HKH Prinses Juliana bijgezet in de Koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk te Delft. De uitvaartdienst werd geleid door dominee Welmet Hudig-Semeijns de Vries van Doesburgh.

De uitvaartdienst werd bijgewoond door de leden van de Koninklijke Familie. Ook Prins Bernhard woonde de uitvaartdienst bij. Verder waren er koninklijke gasten uit onder meer België, Denemarken, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Japan, Jordanië, Marokko en Thailand.

Ook het voltallige kabinet, de leden van de Eerste en Tweede Kamer en de ministers van staat woonden de dienst bij. Andere vooraanstaande gasten waren Aga Khan en zijn dochter Zahra Aga Khan en Koningin Anne-Marie en Prins Nikolaos van Griekenland.

De rouwstoet reed dinsdagochtend van Paleis Noordeinde in Den Haag naar het Instituut Defensie Leergangen in Rijswijk. Prins Willem-Alexander, Prins Carlos, Prins Maurits en Bernardo Guillermo, de oudste kinderen van de vier dochters van Prinses Juliana, volgden de lijkkoets in een rijtuig. In Rijswijk sloten Koningin Beatrix, Prinses Irene, Prinses Margriet en Prinses Christina zich aan bij de rouwstoet.

Dominee Hudig is oncologisch therapeut bij het Helen Dowling Instituut in Utrecht en Vruchtenburg in Rotterdam. Zij was gedurende een aantal jaren op theologisch en spiritueel gebied gesprekspartner van Prinses Juliana.