Politie Gelderland-Midden

Huissen - Huissenaren verdacht van vernielingen
Publicatiedatum: 30-03-2004

De politie heeft dinsdag een onderzoek afgesloten van een viertal vernielingen van abri's aan de Loostraat in Huissen. Daarbij zijn in totaal drie verdachten door de politie aangehouden. In het onderzoek kwamen vervolgens nog een vijftal verdachten in beeld, maar hun rol bleek ondergeschikt te zijn. Bij de vernielingen tussen december 2003 en januari 2004 bleek voor een totaal bedrag van ruim 800 euro aan schade te zijn veroorzaakt.

Twee verdachten, een 17-jarige Huissenaar en een leeftijdsgenoot uit Elst worden als hoofdverdachte beschouwd. Het tweetal zou samen met de overige zes verdachten steeds in wisselende samenstellingen bushokjes aan de Loostraat hebben vernield. De twee hoofdverdachten kwamen eind december al in beeld kort nadat de eerster vernielingen waren gepleegd. Op dat moment kon echter onvoldoende worden aangetoond dat zij daadwerkelijk bij de vernielingen betrokkene waren.

Alcohol
Nader onderzoek wees uiteindelijk in de richting van de Huissenaar en de Elstenaar. De overige verdachten, afkomstig uit Huissen en Arnhem en allen leeftijdsgenoten zijn inmiddels ook over de zaak aan de tand gevoeld. De jongens verklaarden onder invloed van alcohol en uit baldadigheid te hebben gehandeld. De zaak is inmiddels in handen van justitie die over het verdere lot van de verdachten beschikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---