Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 maart 2004


Almen - Met busje tegen een boom


Een 43 jarige inwoner uit Almen reed zondag omstreeks 01.00 uur met een bestelbusje tegen een boom. Dit gebeurde op de Dorpsstraat net buiten Almen. Bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Hij blies tijdens de ademanalyse op het politiebureau 2,2 prom. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt. Het busjes was dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept.


Nijbroek - Vrachtwagen in sloot


Maandag omstreeks 12.20 uur raakte een vrachtwagen van de weg en belandde in een sloot. De chauffeur uit Haarlem (leeftijd niet bekend) reed op de Vaassenseweg richting Vaassen. In een bocht raakte hij van de weg en kwam met de zijkant in de Wetering. Hierdoor lekte er dieselolie in de Wetering. Het Waterschap heeft beschermende maatregelen genomen.
In de vrachtwagen werden bureaustoelen vervoerd en agenten hebben ongeveer 20 stoelen die uit de vrachtwagen waren gevlogen uit het water gevist worden. De bestuurder bleef ongedeerd.


Zutphen - 130 gram hennep in auto


Maandag werd rond 21.35 uur door agenten een auto gecontroleerd op de Baankstraat. In de auto werd een henneplucht waargenomen en de auto werd doorzocht. Er werd een zak hennep van ongeveer 28 gram en een zak met henneptoppen van ongeveer 103 gram aangetroffen. De inzittenden, een 18 jarige inwoner uit Loenen en een 18 jarige inwoner uit Eerbeek werden voor onderzoek ingesloten.


Klarenbeek - Tractor komt in sloot terecht


Een 16 jarige bestuurder van een tractor uit Klarenbeek raakte maandag rond 16.55 uur van de weg en kwam in een sloot terecht. De 16 jarige reed over de Broekstraat en wilde op de kruising met de Verlengde Broekstraat rechtsaf. Vlak voor de kruising naderden twee auto's met hoge snelheid en de tractor kreeg geen voorrang. De tractorbestuur schrok hier zo van dat hij te ver naar rechts stuurde en in de sloot belandde. Hij bleef ongedeerd.


Lochem - aantreffen gestolen aanhangwagen.

De politie heeft vandaag op de Kanaaldijk bij het Twentekanaal na een melding een aanhangwagen aangetroffen die in het Duitse Ottenstein bleek te zijn gestolen. De aanhanger is vermoedelijk gebruikt bij het vervoer van zo'n 3500 kg koper dat werd weggenomen bij een bedrijf in die plaats. De politie vermoedt dat het koper in Lochem is overgeladen. Het bestaat uit een hoeveelheid buisjes van 8 mm doorsnee en 20 mm lengte.
Mensen die in verband hiermee iets kunnen melden worden verzocht contact op te nemen met 0900- 8844.


Lochem- verkeerscontroles


Vandaag heeft de politie diverse verkeerscontroles gehouden. Belangrijkste controle vond plaats aan de Goorseweg waar bij Intratuin in verband met werkzaamheden verkeerslichten zijn aangebracht. Hier reden 25 bestuurders door rood en zij kunnen een bekeuring van 95 euro in de bus verwachten. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij over het fietspad reed en een bestuurder kreeg een boete van 140 euro omdat hij niet handsfree aan het bellen was.
Bij controles op de Kwinkswerd en Zwiepseweg werd bekeurd voor een defect achterlicht van een aanhangwagen en een verlopen APK.


Gorssel - Met drank op achter het stuur


Een 55 jarige automobilist uit Gorssel blies vannacht rond 01.20 uur op de Ewoltstede 0,7 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Voorst - Ingebroken in woning


In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Rijksstraatweg. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Er werd een onbekend geldbedrag weggenomen uit de woning.


Warnsveld - Containerbrand


Door buurtbewoner werd zondag rond 18.35 uur een containerbrand gezien aan de Kiekebelt. De brandweer werd gewaarschuwd, maar de brand was al door buurtbewoners geblust zodat de brandweer terug naar de kazerne kon. De politie stelt een onderzoek in naar de veroorzaker van het bandje.


Zutphen - Controle in binnenstad


Maandag werd in de binnenstad gecontroleerd. Hierbij werden 2 fietsers bekeurd voor het fietsen in voetgangersgebied en 3 bestuurders van een bromfiets kregen een bekeuring voor het niet dragen van een helm.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58



---- --