Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


30 maart 2004


Apeldoorn - Doorrijder na aanrijding


De auto van een 21 jarige inwoner uit Apeldoorn raakte maandagavond flink beschadigd. De jongeman had zijn auto rond 22.00 uur geparkeerd aan de Laurierstraat en bij terugkomst rond 23.00 uur bleek dat de auto was aangereden. De rechtervoorzijde van de auto was beschadigd, de bumper lag er gedeeltelijk af en de verlichting was kapot. Op de auto werden rode laksporen aangetroffen. Getuigen verklaarden dat zij een rode auto met hoge snelheid en zonder verlichting door de straat hadden zien rijden. Mogelijk dat er nog meer mensen zijn die iets gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Beemte Broekland - Frontale botsing


Op de kruising Broeklanderweg / Ramsbrugweg vond maandag omstreeks 16.55 uur een frontale aanrijding plaats. Hierbij raakte een 46 jarige automobilist uit Balkbrug gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder, een 20 jarige inwoner uit Harderwijk klaagde over pijnlijke ribben. Beide voertuigen moesten worden weggesleept. De toedracht van de aanrijding is nog onduidelijk en er wordt een onderzoek ingesteld.


Apeldoorn - Inbreker overlopen


Afgelopen nacht, rond 03.10 uur, werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Frisolaan. De bewoners worden wakker van lawaai om de woning en gaan polshoogte nemen. Op een balkon stond een man, die zo schrok toen hij de bewoner zag dat hij van het balkon afsprong. Er is niemand in de woning geweest. Wel werd de schuur opengebroken en sneeuwkettingen weggenomen die in de tuin teruggevonden werden.


Apeldoorn - Diefstal uit bedrijf


Bij een bedrijf aan het Verzetsstrijderspark werd vannacht een computerkast weggenomen. Men kon binnenkomen doordat een raam openstond.


Apeldoorn - Controles


Bij gordelcontrole op verschillende locaties werden maandag 21 bekeuringen uitgeschreven.


Maandag werd ook diverse locaties gecontroleerd op rijden door rood licht. Hier vielen 28 bekeuringen.
Verder werd 3x bekeurd voor het niet handsfree bellen, 1x niet kunnen tonen rij- en kentekenbewijs en 1x niet dragen helm.


Loenen - Snelheidscontrole naar aanleiding van klachten


Maandagochtend werd van 05.55 tot 08.20 uur een radarcontrole gehouden naar aanleiding van klachten over vrachtverkeer dat op de Eerbeekseweg te hard zou rijden.
Er werden 1512 voertuigen, waarvan 137 vrachtauto's gecontroleerd. Hiervan reden 64 bestuurders van auto's èn 2 vrachtwagenbestuurders harder dan de toegestane 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg voor beide categorieën voertuigen 83 km.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --