Provincie Limburg

Subsidie Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds voor drie Limburgse gemeenten

Projecten Maasbracht, Brunssum en Onderbanken gehonoreerd

Gedeputeerde Staten hebben een bedrag van 3.228.000,- uit het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds verstrekt aan de gemeenten Brunssum, Maasbracht en Onderbanken. De gemeente Brunssum ontvangt een subsidie van 2.130.000,- voor het Centrumplan, deelgebied De Kroon, Maasbracht een bedrag van 373.000,- voor het projekt Havenfront-Noord en de gemeente Onderbanken 725.000,- voor het projekt hoek Wilhelminaplein Nuysstraat.

Brunssum wil met de realisering van dit centrumplan de winkel- en woonfunctie van het centrumgebied versterken. Doel van dit plan is een compacte winkelstructuur, de bouw van 105 appartementen, 16.300 m2 ruimte voor commerciële en dienstverlenende functies en 435 parkeerplaatsen. De gemeente Onderbanken krijgt een bedrag uit het fonds voor het saneringsprojekt van het Wilhelminaplein, de meest waardevolle plek in de kern Schinveld. Basis van het plan is de bouw van een aantal koop- en huurwoningen met garages en parkeerplaatsen. Tevens komt er in een van de bouwblokken ruimte voor commerciële doelen. Tot slot wordt ook het Wilhelminaplein zelf heringericht. Het projekt van de gemeente Maasbracht bevat plannen voor woningbouw en de herinrichting van het kerkplein. Gedeputeerde Herman Vrehen: Met deze subsidie kunnen de gemeenten de leefbaarheid en vitaliteit van hun kernen verbeteren. Achterstand op het gebied van stads- en dorpsvernieuwing kunnen zo ingelopen worden.

De subsidieverleningen passen binnen het beschikbare budget 2004 van het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds. Het totale budget voor dit fonds bedraagt ruim 17 miljoen.

30-3-2004 15:10