Politie Drenthe

Dinsdagmiddag 30-03-04

Meppel 30-03-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Politie onderzoekt zware mishandeling en zoekt getuigen KLAZIENAVEEN - De politie is een onderzoek gestart naar de daders van een zware mishandeling in Klazienaveen waarbij een 56 jr. man uit die plaats o.a. een gebroken arm opliep. Maandagavond tussen 22.00 en 22.30 uur sprak de man op bij garageboxen op De Kap in Klazienaveen twee jongens en een meisje aan omdat hij vermoedde dat ze kort daarvoor tegen tuindeuren hadden getrapt. De man werd hierop door één of meerdere personen uit het groepje geslagen en getrapt. Hij kwam daarbij te vallen. Toen zijn belagers verder liepen krabbelde de man overeind en ging naar huis. Hij werd daarbij geholpen door een passerende jongen op een scooter. Bij een bezoek aan de huisarts bleek dat de man een arm gebroken had. Verder veel pijn aan o.a. zijn hoofd. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze mishandeling of weten wie de daders zijn. Het slachtoffer schat hun leeftijd tussen de 15 en 20 jaar. Eén van hen had een ietwat gezet postuur en droeg een halflange trainingsjas.

Portemonnee gestolen
HOOGEVEEN - Een vrouw uit Zuidwolde is maandag in het centrum van Hoogeveen bestolen van haar portemonnee. De vrouw stond in een winkel goederen te bekijken en had haar portemonnee even naast haar gelegd. Later ontdekte ze dat de portemonnee verdwenen was. De vrouw heeft niets gemerkt van de diefstal.

Aangehouden voor beledigen agent
EMMEN - Dinsdagmorgen hield de politie op de Phileas Foggstraat in Emmen een 35 jr. man uit die plaats aan voor het beledigen van een agent. De man was het niet eens met de bekeuring die hij kreeg voor het rijden zonder autogordel. Hij schold de agent uit voor nietsnut en stumper. Deze beledigingen kosten hem zeer hoogstwaarschijnlijk geld. De man is in ieder geval aangehouden en na verhoord te zijn met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt tip over vuurwapenbezit
EMMEN - N.a.v. een tip over een mogelijk vuurwapen verrichtte de politie dinsdagmorgen een onderzoek in een woning aan de Paus Johannesstraat in Emmen. Met gebruikmaking van een machtiging tot binnentreden werd de woning doorzocht waarbij een vuurwerkpistool werd aangetroffen. Het verboden wapen is in beslag genomen. De 39 jr. bewoner wordt binnenkort als verdacht gehoord.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950. info@politie-drenthe.nl