Politie Zaanstreek-waterland


15:00 29-MRT-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT

Hennepkwekerij ontmanteld

De politie liet een Hennepkwekerij ontruimen die was gevestigd op een zolder van een pand aan de Raadhuistraat. In totaal werden 130 planten aangetroffen en 16 droogrekken met planttoppen. Alle relevante goederen werden in beslag genomen en op last van de Officier van Justitie vernietigd.
De energieleverancier haalde de stroomvoorziening weg in verband met het illegaal aftappen van elektriciteit.
De politie stelt een onderzoek in tegen de eigenaar van de kwekerij.

17:05 29-MRT-04
loc: ZAANDAM, HOOFDTOCHT

Voetganger aangereden door bromfietser

Een 28-jarige Zaandammer raakte gewond aan zijn hoofd bij een aanrijding met een bromscooter.
Het slachtoffer liep over het voetpad komende uit de richting van de Albert Heijnweg. Toen hij het bromfietspad over wilde steken zag hij vermoedelijk de hem tegemoet komende bromfietser over het hoofd waardoor zij elkaar raakten.
De bromfietser, een 32-jarige man uit Zaandijk raakte niet gewond, de Zaandammer werd met een hoofdwond naar ziekenhuis de Heel overgebracht.

20:16 29-MRT-04
loc.: WORMER, KAMEELSTRAAT

Licht gewonde bij aanrijding

Op de kruising Kokerstraat met de Kameelstraat verleende een 41-jarige bromfietsster uit Wormer vermoedelijk geen voorrang aan een auto. Een lichte aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw haar pols blesseerde. De personenwagen werd bestuurd door een 47-jarige man uit Wormer.

23:38 29-MRT-04
loc.: PURMEREND, A8

Veelplegers gepakt met gestolen auto

Bij een benzinestation aan de A8 werd een gestolen auto aangetroffen met daarin een voor de politie bekende veelpleger uit Purmerend. De man werd aangehouden op verdenking van diefstal van de wagen. Zijn maat, eveneens een goede bekende van de politie in Purmerend, probeerde zich te verschansen onder een geparkeerde vrachtwagen, maar kon na een korte zoekactie eveneens worden ingerekend.
De auto was kort voor het aantreffen op de A8 gestolen uit Purmerend. De gegevens waren snel bekend gemaakt onder de surveillance eenheden waardoor er gericht werd uitgekeken naar het voertuig.
De eigenaresse is inmiddels in kennis gesteld. De twee verdachten (37 en 41 jaar) zijn in verzekering gesteld. Zij bekenden de auto te hebben gestolen in de Vrouwenzandstraat in Purmerend.

01:12 30-MRT-04
loc.: ZAANDAM, KASTANJELAAN

Motorfiets afgebrand

Door een nog onbekende oorzaak brandde een geparkeerde motorfiets geheel af in de Kastanjelaan.
De Brandweer heeft het brandje geblust. Er ontstond geen schade aan andere voertuigen.

09:12 30-MRT-04
loc.: PURMEREND, KOGGENLAND

Gevallen fietser

Een vrouw uit Purmerend verloor de macht over haar stuur en kwam ten val toen zij van de busbrug naar beneden reed. Hierbij had zij het stuur tegen haar borst gekregen en was zij op haar hoofd gevallen. Het slachtoffer werd voor onderzoek meegenomen en overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


10:35 30-MRT-04

Bestuurder onder invloed

Een 42-jarige bestuurder uit Zaandam had op maandagavond zo diep in het glaasje gekeken, dat hij dinsdagochtend nog zodanig onder invloed verkeerde, dat hij een proces-verbaal kreeg. De man werd dinsdagochtend rond half elf aangehouden op de H. Gerhardstraat in Zaandam. De man viel door de mand tijdens een algemene verkeerscontrole. Omdat de bestuurder zijn gordel niet droeg, werd hij aan de kant gezet. Bij het aanspreken van de man, merkte de medewerker van het verkeershandhavingsteam vervolgens op dat het in de auto van de man nogal naar alcohol rook. Een blaastest wees uit dat de man de limiet anderhalf keer had overschreden (330 ug/l).

03.07 30-MRT-04
KROMMENIE, JEAN HENRI DUNANTSTRAAT

Bestuurder onder invloed moet rijbewijs inleveren

Een 24-jarige inwoner van Krommenie moest dinsdagochtend vroeg zijn rijbewijs inleveren omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man werd aangehouden in zijn woonplaats en had een alcoholgehalte van 640 ug/l, dat is drie keer zo hoog als toegestaan. Het was de tweede keer in een paar jaar tijd dat de bestuurder werd aangehouden wegens rijden met drank op.

14:00-17:00 29-MRT-04
DEN ILP
35 km per uur te hard
In Den Ilp werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14:00 en 17:00 uur werd een hoogste snelheid gemeten van 85 km per uur. Van alle bestuurders reed drie procent te hard.

13:00-14:30 29-MRT-04
WORMERVEER, PROV WEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Nauwelijks hardrijders

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (80 km per uur) in Wormerveer werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Duizend voertuigen passeerden de controle en slechts drie bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid bedroeg 92 km per uur.


---- --