Gemeente Ede

nummer 68 / Ede, 30 maart 2004

Nog twee jaar `erbij horen`

De gemeente Ede wil het project erbij horen in ieder geval de komende twee jaar nog subsidiëren. Doel van `Erbij Horen` is mensen met een handicap mee te laten doen met reguliere vormen van vrijetijdsbesteding, zoals sport, spel, recreatie, ontmoeting, vorming en educatie. In eerste instantie was geen geld meer beschikbaar voor dit project. De gemeenteraad heeft het College gevraagd wel geld voor het project beschikbaar te stellen.

In de afgelopen twee jaar zijn door `Erbij Horen` verschillende activiteiten opgezet en uitgevoerd op het gebied van vrijetijdsbesteding voor mensen met een handicap. Het project wordt uitgevoerd door Welstede Welzijnsgroep in samenwerking met MEE-Veluwe (een adviesorgaan voor gehandicapten) en Sportservice Ede. Op aandringen van de gemeenteraad heeft het College van B&W besloten het project ten minste voor twee jaar te continueren. Het college gaat nu in de meerjarenbegroting op zoek naar twee maal EUR 25.000. In goede samenwerking met stichting Welstede kan de kern van het project overeind blijven.

Activiteiten
Het werkplan 2004-2005 van Welstede richt zich onder meer op diverse vormen van sportbeoefening, zoals zwemmen, yoga, voetbal, judo en korfbal, sport op muziek, muziekles voor kinderen met een verstandelijke handicap, een vrije tijdgroep, een logeergroep, aanpassing van het scoutinggebouw en diverse internet- en emailcursussen.

Evenement Schoolsport Olympiade
Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten om voor 2004 en 2005 extra middelen (twee maal EUR 12.500,-) beschikbaar te stellen om de organisatie van de Schoolsport Olympiade te waarborgen. De organisator van dit evenement, Sportservice Ede, had eerder aangegeven door de structurele korting in de budgetsubsidie niet in staat te zijn dit evenement te handhaven in haar programma.

---