Gemeente Ede

nummer 69 / Ede, 30 maart 2004

`
Sportbeleid in de verlenging`

In 2000 is de laatste gemeentelijke sportnota door de gemeenteraad vastgesteld. In de jaren daarna zijn de speerpunten van het sportbeleid uitgevoerd. Inmiddels de uitvoering van dit beleid geëvalueerd en waar nodig aangepast. Er is voor gekozen geen nieuwe sportnota te schrijven. Volstaan wordt met een evaluatie en aanpassing van speerpunten. Het resultaat hiervan is de notitie `Sportbeleid in de verlenging 2004-2006`.

B. & W. hebben op 7 oktober 2003 ingestemd met de conceptnotitie. De raadscommissie voor Maatschappelijke Zaken heeft het concept op 7 november 2003 en 14 januari 2004 besproken. Ook de sportwereld is twee maal in de gelegenheid gesteld te reageren op het Edese sportbeleid (begin 2003 en eind 2003). De opmerkingen van de raadscommissie en de sportwereld zijn meegenomen in de definitieve nota die op 30 maart in B&W is besproken en ter vaststelling wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

De speerpunten van het sportbeleid tot en met 2006 zijn:
* De gemeente blijft investeren in het op peil houden van een toereikend bestand aan sportaccommodaties. In de komende periode wordt er onder andere een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de buitensportaccommodaties.

* Sportbuurtwerk blijft de komende jaren een speerpunt van het gemeentelijk sportbeleid.

* De combinatie van School en Sport krijgt op projectmatige basis aandacht.

* Samen met partners in de sport zal de gemeente inspelen op de knelpunten die wet- en regelgeving veroorzaken.
* Volgen van ontwikkelingen in de WERV-regio en waar mogelijk en gewenst adequaat inspelen op zich aandienende potenties.
* Ongeorganiseerde sportbeoefening vraagt voortdurend aandacht bij de inrichting van de openbare ruimte. Dit speelt met name bij het benutten van mogelijkheden op het bestaande stelsel van wandelfietsroutes en ruiterpaden in het natuurgebied, alsook bij de nieuw aanleg, herinrichting en het beheer en onderhoud daarvan.
* De kansen die de toepassing van kunstgras biedt bij de uitbreiding en herinrichting van het sport- en recreatiepark Peppelensteeg te Ede, en mogelijk in de toekomst ook op andere sportplekken, zal de gemeente voor zover mogelijk benutten.

* Er volgt een herijking van het (sport)subsidiebeleid.
---