Gemeente Voorburg-Leidschendam


Vlietpopslag 2004 barst los

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 30 maart 2004
---

Aanstaande zaterdag barst de Vlietpopslag editie 2004 los; zoals altijd in jongerensociëteit Dormibella aan de Rijnlandstraat 2A in Leidschendam (achter de Damlaan). Tijdens deze eerste voorronde zullen de bands Twelvebar, Gieser Wildermannen en Lunar strijden voor een plek in de finale van de Vlietpopslag.

Twelvebar bestaat sinds februari 2002 en wordt gevormd door Eric, Jeroen Z, Raymond en Jeroen R. In zeer korte tijd ontstond er een gevarieerd repertoire uiteenlopend van stevige rock tot pakkende pop. De leden van Twelvebar hebben in het verleden al vaker met elkaar samengewerkt in verscheidene bands en brengen zodoende ieder flink wat bandervaring met zich mee.

In de zomer van 2002 brengt de band zijn eerste demo uit, getiteld Young, tevens de titel van het eerste nummer van de demo. De demo heeft frisse, krachtige nummers en straalt het gevoel uit dat Twelvebar uit wil dragen; just feeling good. Maar live is Twelvebar nog wel het best in zijn element. Vol enthousiasme haalt de band alles uit de kast om een show neer te zetten die staat als een huis. Je kan nog maar een ding doen; just feeling good.

In de herfst van het jaar 2000 beleven de Gieser Wildemannen hun opstanding uit de smeulende resten van de legendarische formaties ZOAB en Antwerpse Petroleurs. Ze kunnen dus bogen op een schat aan podiumervaring. De Gieser Wildemannen bestaan uit @@rt (zang), Xa4 (gitaar/zang), Okesjon (gitaar), Fox8 (bas) en DoubleYou (drums).

De band speelt punkrock: stevig gitarig, doch immer gezellig meebrulbaar. Veel inspiratie putten zij uit zichzelf. Maar oplettende luisteraars kunnen in het Gieser repertoire vleugjes Toy Dolls, snufjes Undertones, toefjes Green Day en zelfs een mespuntje Zangeres Zonder Naam ontdekken. De Gieser Wildemannen staan live garant voor een show met onberispelijke outfits voor optimale visuele publieksbevrediging, steeds een verse Miss Nederland op het podium en rijkelijk vloeiend perensap.

Lunar, bestaande uit Pepijn Vissers (zang en akoestische gitaar), Rogier Rosema (gitaar en zang), Michiel Pat (basgitaar) en Dennis Boxem (drums), is geen band van sterallures maar van een pakkende en overtuigende presentatie. Vier ervaren muzikanten die ervoor kiezen de liedjes het verhaal te laten vertellen en op het podium gewoon hun stinkende best doen. Altijd en overal. Lunar omschrijft haar muziek als PowerPop; melodieus, intens en divers.

De winnende band van verdient een plaats in de finale, die op zaterdag 15 mei zal plaatsvinden. Op zaterdag 17 april, zullen de bands Tweak, Pissing Angels en Even Geduld in de tweede voorronde-wedstrijd hun kunsten vertonen. De derde voorronde van de Vlietpopslag zal plaats vinden op zaterdag 8 mei met de bands Hark, Soapstone en Dollhouse Drama. En dan zoals gezegd op 15 mei de grote finale. De band, die ook de finale weet te winnen, verdient een festivaloptreden op Vlietpop.

Dormibella is zaterdag 3 april open van 21.00 tot 02.00 en de entree is 3,50. De deur sluit om 01.00 maar de bar blijft open tot een kwartier voor sluitingstijd. Dormibella is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zowel bus 45 (Connexxion) als bus 22 (HTM) stoppen vlakbij Dormibella (bushalte Damlaan). s Nachts rijdt ieder uur Nachtbus 2 vanaf dezelfde halte naar Den Haag.

Meer informatie over de Vlietpopslag en Vlietpop is te vinden op internet: www.vlietpop.nl.