Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Eerste Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 22 Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2500 EA 's-Gravenhage

Uw brief Ons kenmerk
SV/R&S/04/9604

Onderwerp Datum
Beëindiging experimenten PRB 29 maart 2004

Op 15 december 2003 heb ik u een ontwerp voor een wijziging van het Besluit SUWI en een ontwerp tot wijziging van de Regeling SUWI toegezonden. Met deze wijzigingen krijgt de cliënt de mogelijkheid een individuele reïntegratieovereenkomst (IRO) ten behoeve van hem te laten afsluiten.

Tijdens het Algemeen Overleg met de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer op 24 september 2003 heb ik toegezegd dat de experimenten met het persoonsgebonden reïntegratiebudget (PRB) doorgaan tot de inwerkingtreding van de IRO-bepalingen.
./. Bijgaand treft u, met het oog op de voorhangprocedure, bedoeld in artikel 33, tweede lid, van de Wet op de (re)integratie arbeidsgehandicapten, een ontwerpregeling tot intrekking van de `Experimentele regeling subsidieverstrekking arbeidsgehandicapten' aan. Met deze regeling worden de experimenten met het PRB beëindigd. De regeling voorziet in een overgangsregeling.

Deze regeling zal in werking treden op hetzelfde moment waarop het Besluit houdende wijziging van het Besluit SUWI houdende regels omtrent de individuele reïntegratie- overeenkomst en de Regeling tot wijziging van de Regeling SUWI houdende regels omtrent de individuele reïntegratieovereenkomst in werking treden.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)