Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, 30 maart 2004

PERSBERICHT

Van der Moolen maakt bekend dat haar dochtermaatschappij VDM Specialists USA, tezamen met andere NYSE `specialists', een schikking heeft getroffen met de SEC en NYSE

Van der Moolen Holding NV heeft vandaag bekend gemaakt dat haar 75% dochtermaatschappij VDM Specialists USA, LLC een definitieve schikking heeft getroffen met de "Commissioners" van de United States Securities and Exchange Commission en met de Enforcement Division van de New York Stock Exchange in verband met hun gezamenlijk onderzoek naar incorrecte handelsactiviteiten van de NYSE specialists over de periode 1999 tot en met 2003. Met als enig doel deze disciplinaire procedure af te ronden, en zonder schuld te bekennen of te ontkennen, heeft VDM Specialists USA met deze autoriteiten een schikking getroffen van $ 57.675.104. Dit bedrag zal worden gestort in een `Distribution Fund' ten gunste van benadeelde klanten van de NYSE.

Op 17 februari 2004 heeft VDM Specialists USA een overeenkomst op hoofdlijnen bereikt met de staf van de SEC en met de Enforcement Division van de NYSE over een schikkingsvoorstel in de range van $ 51,8 miljoen en $ 57,7 miljoen. Op 2 maart 2004 heeft VDM Specialists USA bij deze autoriteiten een nieuw schikkingsvoorstel ingediend in de range van $ 55.0 miljoen en $ 57.7 miljoen. In de balans van Van der Moolen Holding is op 31 december 2003 bij VDM Specialists USA een voorziening van 43,5 miljoen opgenomen (zijnde het equivalent van $ 55,0 miljoen op die datum), vooruitlopend op deze schikking. Het gedeelte van de schikking ten bedrage van $ 2,7 miljoen waarvoor nog geen voorziening was getroffen, is beschikbaar uit gerealiseerde cashflows in de periode na opmaking van de balans per 31 december 2003.

Voorts heeft VDM Specialists USA ingestemd met diverse eisen van de NYSE en de SEC, om verbeterde systemen en procedures in te voeren teneinde te realiseren dat vergelijkbare activiteiten niet meer kunnen plaatsvinden.

Meer informatie over Van der Moolen: www.vandermoolen.com.


1/3

Van der Moolen is actief op de belangrijke aandelen- en derivatenbeurzen van de Verenigde Staten en Europa. De groep handelt in open outcry markten en elektronische handelssystemen in verschillende tijdzones. Op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft Van der Moolen momenteel een marktaandeel van ruim 10%, waarmee het bedrijf als specialist verantwoordelijk is voor een omzet vergelijkbaar met circa tweemaal het totale handelsvolume van Euronext Amsterdam. Handelaren van Van der Moolen verrichten wereldwijd gemiddeld 75.000 effectentransacties per dag. Volatiliteit en handelsvolume zijn de belangrijke factoren die de resultatenontwikkeling van de groep bepalen. De aandelen van Van der Moolen zijn genoteerd op Euronext Amsterdam (VDMN.AS). American Depositary Receipts (ADR's) gerelateerd aan aandelen Van der Moolen zijn genoteerd op de New York Stock Exchange (VDM).

Disclaimer:
Sommige uitspraken in dit persbericht betreffen uitspraken ten aanzien van de toekomst ("forward-looking statements"). Deze uitspraken, waarin de woorden "voorzien", "geloven", "van plan zijn", "schatten", "verwachten", "hopen" en soortgelijke woorden voorkomen, zijn gebaseerd op inzichten en verwachtingen van het management en zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden, waardoor de feitelijke resultaten hiervan aanzienlijk kunnen afwijken. De lezers worden daarom gewaarschuwd om niet teveel belang te hechten aan deze uitspraken ten aanzien van de toekomst en worden verwezen naar de documenten die door de onderneming zijn gedeponeerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission, met name het meest recente document op basis van Form 20-F, waarin belangrijke risicofactoren worden geïdentificeerd waardoor de feitelijke resultaten kunnen afwijken, inclusief de uitkomst van het onderzoek van de NYSE en de hieraan gerelateerde civiele procedures in de Verenigde Staten tegen Van der Moolen Holding, Van der Moolen Specialists USA en de directieleden van de holding. Van der Moolen Holding NV wijst elke verplichting af om zijn mening over deze risico's en onzekerheden te actualiseren of geactualiseerde uitspraken ten aanzien van de toekomst zoals gedaan in dit persbericht publiek bekend te maken, behalve wanneer de onderneming daartoe verplicht is op basis van toepasselijke wet- en regelgeving.


2/3


3/3


---- --