Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


30 maart 2004


Ermelo - jeugd maakt het echt te bont.


Belletje trekken, eieren gooien, vernielingen en nog meer ergerlijke zaken, hiermee hebben enkele 13-jarige Ermelose jongens voor de nodige schade aan woningen van vooral oudere bewoners in de buurt van de IJsbaan gezorgd. Hun gedrag zorgde ook voor de nodige onrust en bij deze mensen en men reageerde dan ook zeer heftig toen zich gisteren weer een incident voordeed.


In het verleden had de politie al eens meldingen gekregen over belletje trekken en het gooien van eieren tegen woningen, maar het onderzoek naar de vandalen had geen resultaat. Kennelijk was het een tijd rustig geweest, maar afgelopen week werd de politie weer over de pesterijen geïnformeerd. Toen de jongeren maandag rond 15.50 uur een flesje en enkele stenen door een ruit van een seniorenwoning aan IJsbaanweg gooiden was de buurt zeer ontdaan.


De politie is direct gaan posten en even na 20.30 uur bleek een getuige de jongeren al op heterdaad te hebben betrapt en één van hen te hebben aangehouden. Men wilde weer een raam van een woning aan de IJsbaanweg ingooien. De in de buurt aanwezige politie was snel ter plaatse en ook nu liepen de emoties hoog op.


Naast de aangehouden jongen werden vandaag drie leeftijdgenoten naar het politiebureau opgetrommeld. Zij worden op dit moment verhoord en de politie zal de benadeelden zo snel mogelijk informeren over de opgeloste zaken. De politie hoopt, dat met de aanhouding van de jongeren de rust in de wijk weerkeert.


Vaassen - Diefstal bromfiets na proefrit


Een 20 jarige inwoner uit Vaassen heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn bromfiets Hij had z'n tweewieler via een advertentie te koop staan en kreeg gisterenavond rond 19.15 uur een potentiële koper bij zijn ouderlijke woning aan de Laan van Fasna. Toen de onbekend gebleven jongen van ongeveer 17 jaar oud een proefrit ging maken reed hij er vandoor. Hij ging er tijdens de proefrit vandoor richting de Oude Spoorlaan. Het gaat om een grijs met zwarte Aprilia SR Urban Kid met kenteken MSD419. De jongeman had een fors postuur en was onder andere gekleed in een groen bomberjack en een spijkerbroek met gekleurde achterzakken en bruine vlekken.


Oene - Niet handsfree


Een 45 jarige automobilist uit Apeldoorn kreeg maandagmiddag twee bekeuringen. De man werd door agenten gezien terwijl hij niet handsfree aan het bellen was. Tevens reed hij binnen de 60 km zone aan de Kanaalstraat 40 km te hard.


Hattem - Ingebroken in auto


Werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een auto aan de Wetering. Er werd een ruitje ingeslagen. Weggenomen werden de radio cd-speler en enkele cd's.


Putten - Controle


Maandag werd gecontroleerd op de Stationsstraat. Hierbij vielen de volgende bekeuringen: 9x niet dragen autogordel, 1x te gladde banden, 1x verlopen rijbewijs, 1x verlopen CFK en 1x vanwege de hulpkoppeling.


Ermelo - Inbraak in vrachtwagen


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een vrachtwagen. Deze stond geparkeerd aan de Oude Telgterweg. Weggenomen werden onder andere een GSM en een navigatiesysteem. Er werd een ruitje ingetikt.


Ermelo - Boetes


Vorige week werden tijdens verschillende controles de volgende boetes uitgeschreven:
19x linksaf slaan in de Julianalaan

61x diverse parkeerovertredingen

1x voor baldadigheid

2x rijden door rood licht

4x fietsen in voetgangersgebied

1x autorijden in voetgangersgebied

2x niet dragen autogordel

1x bromfiets met slechte rem

1x inhalen over verdrijvingsvlak

2x fietsen zonder goede verlichting


Harderwijk - Diefstal uit vrachtwagen


Werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een aan de Westeinde geparkeerde vrachtwagen. Er werd een ruit vernield. Weggenomen werd een navigatiesysteem.


Harderwijk - Fikkie stoken loopt uit de hand


Drie 11-jarige jongens zijn maandagmiddag behoorlijk geschrokken toen zij in hun pas gebouwde hutje van rietstengels een vuurtje maakten en dit uit de hand liep. Het incident deed zich omstreeks 16.20 uur voor toen het trio aan het water bij het Zeepad een hutje van rietstengels had gemaakt . In dit hutje staken ze steeds een paar rietstengels in brand. Het brandje liep uit de hand, het werd namelijk een grote brand. Enkele in de buurt spelende kinderen schoten met emmers water te hulp, maar de brandweer moest de brand uiteindelijk blussen. De drie werden meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de jongens gaven toestemming hen door te verwijzen naar het preventieproject LINK. Alle drie waren ze erg geschrokken dat een klein brandje zo uit de hand was gelopen.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --