Staatsbosbeheer

30 maart 2004

De cultuurhistorische waarde van de forten St. Jacob, St. Jozef en St. Livinus onder Axel mag wat Staatsbosbeheer betreft beter tot zijn recht komen. Om geen bureauplannen te ontwikkelen wil Staatsbosbeheer tevoren vanuit de streek horen welke ideeën en wensen er leven ten aanzien van de forten: hoe moet het eruit gaan zien, hoe zou het beheerd moeten worden, hoe toegankelijk moet het zijn, kunnen ze recreatief ingepast worden, enzovoort. Zo maakt de organisatie samen met de streek een passend plan.

Provinciaal plan
De genoemde forten maken onderdeel uit van de Staats-Spaanse Linies, waarvoor de provincie Zeeland een visie heeft ontwikkeld. De heer Marcel van Wezel (projectleider Staats-Spaanse Linies van de provincie) zal tijdens de avond kort deze provinciale visie toelichten. De opwaardering van de forten onder Axel past prima in de provinciale plannen

Meedenken
Natuurlijk zijn er randvoorwaarden en heeft Staatsbosbeheer eigen ideeën over de plannen voor de forten, deze zal districtshoofd Kees de Lange toelichten.
Het belangrijkste onderwerp van de avond is echter de vraag aan de streek welke ideeën en wensen er leven ten aanzien van de forten. Hoe kijkt men aan tegen landschappelijke vorm en inrichting, beheer, beleefbaarheid en toegankelijkheid, voorlichting, recreatieve inpassing van de forten? Zien streekbewoners en instanties uit de omgeving ook een rol voor zichzelf weggelegd bij de verdere planvorming of later?

Iedereen welkom!
Alle streekbewoners zijn van harte welkom om mee te denken op dinsdag 6 april aanstaande om 19.30 uur in Cafe t Gemeentehuis, Dorpsplein 6, 4574 RD Zuiddorpe