Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 20 maart

Den Helder 30-03-2004 - 17.00 uur

Mountainbiker ernstig gewond na val.

Den Burg, maandag 29 maart 2004.

Maandagmiddag omstreeks 14.45 uur is een 63-jarige man uit Den Burg ernstig gewond geraakt bij een val met mountainbike. Het slachtoffer reed samen met een kennis over een speciaal voor mountainbikers aangelegd fietspad ten oosten van de Nattevlakweg in de nabijheid van Fonteinsnol. Tijdens het naar beneden rijden vanaf een duin is de fietser vermoedelijk de macht over het stuur verloren en botste hij tegen een boom. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam. Op de plaats van het ongeval werd medische assistentie verleend door de bemanning van een traumahelikopter. Dinsdagmiddag werd bekend dat het slachtoffer in het ziekenhuis is overleden. Vooralsnog is niet duidelijk of hij een natuurlijke dood is gestorfen of dat hij is bezweken aan de opgelopen verwondingen

Twee jongens aangehouden in verband met brandstichting

Den Helder, maandag 29 maart 2004.

Twee 13-jarige jongens uit Den Helder zijn maandagmiddag aangehouden op het Hengstepad. Getuigen hadden gezien dat de twee zich mogelijk brand hadden gesticht in het duingebied in de directe omgeving van het Hengstepad. De politie hield de twee jongens aan. De twee zijn, na overleg met justitie en na verhoord in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol

Slootdorp, dinsdag 30 maart 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 20-jarige man uit Westerland aangehouden op de Slootweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 540 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Wieringerwerf, dinsdag 30 maart 2004.

In dezelfde nacht werd een 53-jarige man uit Wieringerwerf aangehouden op de Westerterpweg. Bij controle bleek dat ook hij alcohol had gedronken. Hij blies 445 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Verkeerscontrole

Den Helder/Wieringerwerf, maandag 29 maart 2004.

Maandag tussen 15.00 en 22.00 uur werden op wegen in Den Helder en in de Wieringermeer controles uitgevoerd waarbij gebruik gemaakt werd van een onopvallende surveillancemotor. Tijdens deze controles werden acht bestuurders bekeurd voor o.a. het negeren van het rode verkeerslicht, het rijden zonder helm en het niet gebruiken van de autogordel. Op de Medemblikkerweg werden drie bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. Op een weggedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u reden zij alle drie meer dan 30 km/u te snel. De hoogste snelheid bedroeg 123 km/u.