Gemeente Utrecht

STEDELIJKE ONDERSCHEIDING VOOR DS. A.J. NOORDHOEK

Op 30 maart 2004 reikt de burgemeester van Utrecht, mevrouw mr. A.H. Brouwer-Korf, een stedelijke onderscheiding uit aan de heer ds. A.J. Noordhoek, bestuurslid van de Stichting Exodus. Ds. Noordhoek ontvangt de Maartenspenning.

Ds. Noordhoek is sinds 1985 intensief betrokken bij het nazorgwerk voor ex-gedetineerden en TBS-gestelden. Hij was circa 25 jaar geleden medeoprichter van de Utrechtse stichting Kerk en Gevangenen, waarvan hij gedurende 8 jaar voorzitter was. In 1994 nam hij het initiatief tot de oprichting van een Exodushuis voor opvang en begeleiding van ex-gedetineerden in Utrecht. Eén jaar later werd de stichting Exodus Utrecht opgericht, waarvan ds. Noordhoek tot 2002 het voorzitterschap bekleedde. Ook is ds. Noordhoek sinds enkele jaren voorzitter van de stichting

ds. Ter Haar Romeny Fonds. Daarnaast is hij reeds vele jaren werkzaam als justitiepastor.

De intensieve inspanningen van ds. Noordhoek zijn voor vele ex-gedetineerden en TBS-gestelden van groot belang geweest. Hij heeft velen die in de knel zaten of dreigden te geraken, geholpen bij het zoeken naar hun weg terug naar de samenleving en hij heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in Utrecht.

Ds. Noordhoek ontvangt de Maartenspenning ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid van de stichting Exodus, op 30 maart 2004, om 17.00 uur, tijdens de themamiddag in de Baptistenkerk Silo, Herenstraat 34-36 te Utrecht.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.C.M. Kuperus, Chef kabinet burgemeester, telefoon (030) 2861041

Utrecht, 30 maart 2004