Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, dinsdag 30 maart 2004[pic]dinsdag 30 maart 2004     
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Aanrijding met letsel

Een 57-jarige automobilist uit Nijmegen wilde maandagmiddag op de Hatertseweg rechtsafslaan bij de Marie Curiestraat. Hij lette daarbij niet op een bromfietser die naast hem reed. Bij de aanrijding raakten de 17-jarige bromfietser en zijn 17-jarige passagiere gewond. Zij werden naar het Radboud overgebracht.


Woninginbraken
Tussen vrijdagmiddag en maandagmiddag is ingebroken in een woning aan de Jan van Goyenstraat. Een raam was open gebroken. Uit de woning verdween een laptop. De 22-jarige bewoonster deed aangifte.
Tussen zodagmiddag en maandagmorgen is ingebroken in een woning aan de Van Oldenbarneveltstraat. Via een raam aan de achterzijde was men binnen geklommen. De 26-jarige bewoonster mist een portemonnee en een mobiele telefoon.
Tussen vrijdagavond en maandagavond is ingebroken in een woning aan de Koninginnelaan. Een ruit van de toegangsdeur was vernield. In de woning werden diverse kasten doorzocht. De 55-jarige bewoner mist enkele kledingstukken.

Aanrijding tussen fietsers

Een 41-jarige Nijmeegse reed maandagmiddag over de Muntweg. Toen zij linksaf wilde slaan lette zij niet op een andere fietser, een 17-jarige Nijmegenaar, die haar op dat moment wilde inhalen. Door de botsing kwam de vrouw te vallen. Ook een 2-jarige kind dat voor op de fiets zat kwam te vallen. Zowel de vrouw als het kind werden naar het CWZ gebracht.


Minderjarige verdachten aangehouden
De politie heeft maandag 29 en dinsdag 30 maart vier minderjarige jongens uit Nijmegen aangehouden als verdacht van verkrachting. De verdachten variëren in leeftijd van 12 tot en met 14 jaar. Een van de verdachten, een 13-jarige jongen is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Vorige week deed de moeder van een 12-jarig meisje aangifte gedaan van verkrachting. Hierop is de politie een buurtonderzoek gestart en zijn enkele getuigen gehoord.


District Tweestromenland
Druten - gestolen auto

Vanaf de Kerkstraat in Druten is in de nacht van zondag op maandag een blauwe Alfa Romeo 156 met kenteken ZG-TL-58 gestolen. De eigenaar uit Berg en Dal deed aangifte.


Beuningen - drie mannen aangehouden voor diefstal velgen

Afgelopen nacht controleerden politiemensen op de A73 een auto met drie inzittenden. In de kofferbak van de auto bleken vioer siervelgen met banden te liggen. Eén van de mannen bleek zeer vuile handen te hebben. Omdat het niet vertrouwd werd werden de drie aangehouden op verdenking van diefstal. Bij onderzoek bleken de velgen afkomstig van een Volkswagen Golf die geparkeerd stond aan de Neerbosscheweg. De mannen, inwoners van Arnhem van 17, 18 en 19 jaar oud, werden ingesloten.


Beuningen - tasjesroof

Een 72-jarige Beuningse is vanmorgen op het Mauritsplein van haar tas beroofd. De vrouw had de tas aan het stuur van haar rollator hangen. Bij het pad dat achter de apotheek aan de Wilhelminalaan loopt werd de vrouw door een onbekende omver geduwd en werd haar tas meegenomen. De vrouw kwam te vallen en hield een pijnlijke knie over aan de beroving.


Groesbeek - aanrijding met letsel

Nmaandagmiddag vond een aanrijding plaats op de Oude Kleefsebaan in Groesbeek. Een 43-jarige Groesbeekse reed mat haar auto over de Oude Kleefsebaan, komende vanaf de Duitse grens. Toen zij linksaf wilde slaan zag zij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Schotheide (D), over het hoofd. Bij de botsing raakte de vrouw gewond. Zij werd naar het Radboud gebracht.


District De Waarden
Kapel Avezaath - aanrijding met letsel

Een 8-jarige jongen reed maandagmiddag op zijn fiets over de Lingesteeg. Omdat hij zijn handen niet aan het stuur had raakte hij de macht over het stuur kwijt. Toen hij aan de overkant van de weg terecht kwam kon de 38-jarige bestuurder van een vrachtauto hem niet meer ontwijken. De jongen werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op maandag 29 maart

Plaats    Straat        Tijd       MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Heyendaalseweg07.45 -    50     2183 46   91    
                        11.00                             
Nijmegen  Tunnelweg     08.00 -    50     2598 354  81    
                        14.00                             
Wijchen   Nieuweweg     11.30 -    50     1089 59   74    
                        13.30                             
NederasselBroekstraat   14.00 -    50     697  20   81    
t                       16.00                             
ZaltbommelKon.Wilhelmina13.30 -    50     565  118  81    
          weg           15.30                             


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --