Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS/2004/048

Den Haag, 30 maart 2004

Overzicht onderhandelingen belastingverdragen

Nederland voert momenteel met de navolgende landen onderhandelingen over een algemeen verdrag tot het vermijden van dubbele belasting en tot het voorkomen van het ontgaan van belasting of een wijzigingsprotocol daarvan, dan wel zijn in 2004 onderhandelingen daarover voorzien met: Albanië, Australië, Azerbeidzjan, Barbados, Canada, China, Cyprus, Cuba, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Jordanië, Kyrgyzstan, Libanon, Oeganda, Saoedi-Arabië, Servië en Montenegro, Slovenië, Trinidad & Tobago, Turkmenistan, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika.

Daarnaast voert Nederland momenteel met de volgende landen onderhandelingen over een informatie-uitwisselingovereenkomst betreffende belastingaangelegenheden, dan wel zijn daarover onderhandelingen voorzien: Bermuda, Guernsey, Isle of Man en Jersey.

In verband met het op te stellen onderhandelingsprogramma verzoekt het ministerie van Financiën belanghebbenden de voor hen van belang zijnde internationale fiscale aangelegenheden in relatie met bovengenoemde en andere landen onder zijn aandacht te brengen opdat deze informatie bij de afwegingen omtrent de samenstelling van het onderhandelingsprogramma kan worden meegenomen. In het bijzonder wordt de aandacht gevraagd voor de besprekingen die naar verwachting medio dit jaar met Japan zullen worden gehouden. Informatie die relevant kan zijn bij de voorbereiding en de bepaling van de Nederlandse inzet voor deze besprekingen zou het ministerie graag voor 1 mei a.s. ontvangen. U kunt zich daartoe schriftelijk wenden tot het ministerie van Financiën, Directie Internationale Fiscale Zaken, Afdeling Bilaterale Zaken, Postbus 20201, 2500 EE Den Haag.