Ingezonden persbericht


Nieuw modulair mainframe van Unisys maakt datacenter wendbaarder

Verschillende primeurs op basis van 50 jaar mainframe-expertise in Libra 500 Series

Schiphol-Rijk, 30 maart 2004 - Unisys heeft vandaag de ClearPath Plus Libra 500 Series aangekondigd, een nieuwe reeks modulaire mainframes die verschillende primeurs biedt. Innovaties zijn onder meer nieuwe 'metering'-technologie, die een bedrijfsmodel op basis van 'betalen per gebruik' mogelijk maakt, en toegang tot Open Source J2EE. Beide geven gebruikers meer flexibiliteit en inzicht in hun datacenters.

"Door de nieuwe technologie voor betalen per gebruik kunnen we de kracht van het mainframe beter benutten en bijna 30 procent besparen op kosten", zegt René Groot, IT Director bij Hooge Huys, de verzekeringstak van de SNS Reaal Groep. "We kunnen nu voor het eerst de systeemcapaciteit baseren op onze gebruikspatronen en we betalen alleen voor wat we daadwerkelijk gebruiken. We beschikken nu over een mogelijkheid om kosten te beheersen zonder het niveau van dienstverlening aan te tasten."

De nieuwe ClearPath-systemen omvatten Utilization Sentinel, een nieuwe toevoeging aan de Unisys Sentinel-beheerproducten en -diensten. Utilization Sentinel biedt mogelijkheden voor het meten, beheren en rapporteren van capaciteit en het ondersteunen van een 'pay-for-use'-bedrijfsmodel. Utilization Sentinel stelt klanten in staat om extra systeembronnen direct te benaderen, het gebruik ervan exact te meten en dit vervolgens in kleine afgemeten eenheden af te rekenen. Dit betalingsmodel zal eind 2004 beschikbaar zijn op alle ClearPath-producten.

"Unisys-mainframes zijn cruciaal voor onze grootste en meest kritische bedrijfssegmenten, waaronder het snelgroeiende internetbankieren", zegt Theo Speijers, IT Director bij SNS Bank, onderdeel van de SNS Reaal Groep. "De flexibiliteit en beheermogelijkheden die de nieuwe technologie voor betalen per gebruik biedt, stellen ons in staat om drie keer meer capaciteit te benutten dan eerder mogelijk was met een mainframe. We kunnen daarnaast de kosten van IT beter in lijn brengen met onze zakelijke activiteiten, omdat we nu voor het eerst onze systeemcapaciteit kunnen baseren op gebruikspatronen en alleen betalen voor de capaciteit die we daadwerkelijk gebruiken. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen we onze klanten de service bieden die ze verwachten terwijl we onze kosten beter dan ooit kunnen beheersen."

Flexibiliteit in besturingssystemen door Open Source J2EE De ClearPath Plus-servers bieden een veiliger omgeving voor het toepassen van webapplicaties, waaronder applicaties die ontwikkeld zijn voor J2EE. Later dit jaar zullen de ClearPath Plus 500 Series volledige J2EE-mogelijkheden bieden voor de MCP-besturingssystemen van Unisys. Dit is onderdeel van een meerjarig initiatief. Mainframe-J2EE wordt geboden door JBOSS, waarbij Unisys wereldwijde ondersteuning biedt.

De nieuwe mainframes combineren J2EE met uitbreidingen van Enterprise Application Environment (EAE), de Rapid Application Development-tool van Unisys. Deze combinatie stelt ontwikkelaars in staat om J2EE, .NET of COBOL te kiezen als hun ontwikkelomgeving. Zo kunnen bedrijven sneller profiteren van beschikbare programmeerkennis en applicaties.

Bouwstenen
Klanten kunnen voor het eerst kiezen uit verschillende modules, afhankelijk van het besturingssysteem, processortype en het gewenste bedrijfsmodel. Daarbij is er de keus uit modules met MCP op mainframeprocessors of Intel Xeon-processors of Microsoft Windows Server 2003 Enterprise en Datacenter Editions op Intel Xeon- of Itanium 2-processors.

De nieuwe generatie modulaire ClearPath-serverlijn omvat:
* Libra Model 590 met de nieuwe mogelijkheid van 'betalen per gebruik' op basis van Utilization Sentinel.
* Libra Model 580 biedt tien procent betere prijs/prestatieverhouding ten opzichte van eerdere modellen.
* Libra Model 520 verdubbelt nagenoeg de schaalbaarheid ten opzichte van voorgangers door nieuwe Intel Gallatin-technologie. De Libra 500 Series zijn per direct beschikbaar. Prijzen variëren van 300.000 dollar tot 18 miljoen dollar.

"Het is altijd onze visie geweest om bij de ClearPath-productlijn een synthese te bewerkstelligen tussen de traditionele mainframewereld en de moderne wereld waarin wendbaarheid centraal staat", zegt Chander Khanna, Vice-President Platform Marketing van Unisys. "De ClearPath Plus Libra 500 Series is een belangrijke stap in de richting van een IT-omgeving die snel kan inspelen op verandering door zich snel aan te passen aan systeemeisen en die tegelijkertijd meetbare resultaten oplevert."

De Libra 500 Series kunnen een sleutelrol vervullen in het Unisys 3D Visible Enterprise-concept. Het 3D Visible Enterprise-initiatief verbindt de bedrijfsprocessen van een klant met de technologie-infrastructuur. Het concept biedt inzicht in oorzaak en gevolgrelaties, voordat wijzigingen in processen of technologie doorgevoerd worden. Zo kunnen bedrijven de uitkomst van hun beslissingen vaststellen, nog voor deze doorgevoerd zijn. De Libra 500 Series bieden organisaties de flexibiliteit en beveiliging die ze nodig hebben om er zeker van te zijn dat hun IT-infrastructuur in lijn blijft met de zakelijke doelen.

###

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.



Ingezonden persbericht