Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 26 en 30 maart 2004

Op vrijdag 26 en dinsdag 30 maart 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen.

Jaarrekeningen 1998 tot en met 2001 van BOPO
Het college stelt de gemeenteraad voor de ontwerp jaarrekeningen van het Bestuur Openbaar Primair Onderwijs (BOPO) over de periode 1998 tot en met 2001 goed te keuren. In de jaarrekening 2001 is een bedrag van 22.854.19 als oninbaar geachte vordering ten laste gebracht van het resultaat. Dat bedrag was een vordering van BOPO op de Stichting Kids Oké. De vordering heeft geen financiële consequenties voor de gemeente. Aan de raad wordt voorgesteld de vordering oninbaar te laten verklaren.

Start inspraak welstandsnota
Het college heeft de concept Welstandsnota vastgesteld. Hierin staat een beschrijving van het welstandsbeleid en de welstandscriteria voor Capelle aan den IJssel. Per 1 april ligt de nota - conform de inspraakverordening - vier weken ter inzage bij de infobalie. Op 13 april wordt een informatieavond gehouden. [Procedurevoorstel: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling 7 april 2004.]

Aanvraag voor subsidieregeling Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen
Het college heeft ingestemd met de aanvraag subsidieregeling Bedrijfsverzamelgebouw (BVG) IJsselgemeenten. Daarnaast heeft het college ingestemd met het opstarten van het vervolgtraject waarbij de haalbaarheid wordt onderzocht.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening 27 april 2004.]

Prijsverhoging en uitbreiding consumptiegoederen wijkcentra De consumptieprijzen in het wijkcentrum Schollevaar en het wijkcentrum De Terp zijn sinds 1990 gelijk gebleven. De tarieven en het assortiment moeten om de volgende twee reden aangepast worden: genereren meer inkomsten en voorkoming drankmisbruik. Het college heeft besloten de consumptieprijzen met ingang van 18 maart 2004 conform het advies te verhogen en met ingang van 2005 jaarlijks te indexeren op basis van de CBS Consumentenprijsindices. Het assortiment en de tarieven worden in beide wijkcentra hetzelfde.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte 29 april 2004.]

Rapportage stand van zaken uitvoering plan van aanpak actualisering bestemmingsplannen
Het college heeft ingestemd met de rapportage stand van zaken uitvoering plan van aanpak actualisering bestemmingsplannen van maart 2004. Ten opzichte van de planning zijn er twee afwijkingen. Het betreffen: 1) verschuiving inspraak van de tweede helft van 2003 naar de eerste helft 2004 betreffende s-Gravenweg-West en 2) afronding ambtelijke voorbereiding in de eerste helft van 2004 in plaats van de tweede helft 2003 inzake Schenkel-Zuid. De afwijkingen hebben geen gevolgen voor het verdere planproces van de betreffende plannen.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling 7 april 2004.]

Evaluatie breedtesportimpuls
Het college heeft de evaluatie van de breedtesportimpuls 2003 vastgesteld. In 2002 is de gemeente begonnen met het implementeren van de breedtesportimpuls. Onderdelen zijn bijvoorbeeld het 55-plus sportproject Galm, de sportevenementen Ken je sporte!?, de verschillende sportlespakketten voor het basisonderwijs en diverse sport- en speldagen. De breedtesportimpuls wordt mede gefinancierd door het ministerie van VWS. Daarom moet de gemeente ieder jaar een evaluatie sturen naar VWS.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte 29 april 2004.]

Vergunningaanvraag Koninginnedagviering
Stichting Cultuur & Evenementen Capelle aan den IJssel is vergunning aangevraagd voor het houden van een Koninginnedagviering met levende en mechanische muziek op vrijdag 30 april 2004 op en rond het Stadsplein van 06.00 uur tot 23.00 uur. Ook vroeg ze een vergunning aan voor het houden van een Koninginnekermis achter het gemeentehuis aan de Lijstersingel van zaterdag 24 april 2004 tot en met vrijdag 30 april 2004. Het college heeft de aanvragen gehonoreerd.

Instellen Capelse Veiligheidsprijs
Veiligheid is een belangrijke speerpunt in het beleid van Capelle aan den IJssel. De inwoners leveren, naast de gemeente en de politie, een belangrijk aandeel in het creëren van een veilige sociale leefomgeving. Het college heeft daarom besloten om een jaarlijkse veiligheidsprijs in te stellen, die Capellenaren stimuleert om mee te denken over nieuwe initiatieven die de veiligheid en het gevoel van veiligheid in de gemeente verhogen. De hoogte van de prijs, inclusief een beeldje en oorkonde, is maximaal 1000,--. De kosten voor publiciteit bedragen maximaal 3500,--. De kosten voor de uitreiking van de prijs zijn maximaal 500,--. Als de veiligheidsprijs een succes is, dan worden de kosten voor deze prijs vanaf 2005 ingebed in het budget Integraal Veiligheidsbeleid.

[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Algemene en Bestuurszaken 26 april 2004.]

Verklaring co-financiering Knowledge center
Het college heeft ingestemd met de deelname van de gemeente Capelle aan den IJssel aan het Europese project Knowledge center. In dit project wisselen diverse Europese steden informatie uit over nieuwe steden en groeikernen. Tevens gaan de deelnemers na of deze kennis kan dienen als lesstof voor universiteiten. Het European New Town Platform stelt de gemeente Capelle aan den IJssel 18.000 euro beschikbaar voor dit project. Capelle moet ditzelfde bedrag bijdragen. Deze bijdrage kan bestaan uit geld of menskracht.

Invoeren ambtseed/-belofte
Het college heeft besloten over te gaan tot de invoering van de ambtseed/-belofte voor de nieuw aan te nemen ambtenaren. Het zittende personeel wordt - op vrijwillige basis in de gelegenheid gesteld de ambtseed/-belofte af te leggen.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Algemene en Bestuurszaken 1 april 2004.]