Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
30 maart 2004 p037


Burgers mogen locaties voor Sociaal Pension aandragen

Het college van burgemeester en wethouders nodigt de Nijmeegse bevolking uit locaties voor een Sociaal Pension aan te dragen. Daarbij kan het gaan om een bestaand pand of een stuk grond waar nieuwbouw kan komen. Wel moeten de locaties aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Locaties voor verslaafde daklozen en/of daklozen met een psychiatrische problematiek zijn schaars. Zo stelt de opvang van deze mensen eisen aan de ligging en het pand. Verder moet een Sociaal Pension in de omgeving passen.

Daarom moeten de locaties volgens het college onder meer aan de volgende voorwaarden voldoen. Het pand moet een brutovloeroppervlak van ongeveer 1500 m2 hebben. Een perceel bouwgrond moet groter zijn dan de noodzakelijke 1500m2 vloeroppervlak. Beschikbare grond mag namelijk niet voor 100 procent bebouwd worden.
Het perceel of pand is te huur of te koop. Verder is een positief advies van de brandweer en de politie over de veiligheid nodig. Het college wil geen locatie in het centrum van de stad.

In het Sociaal Pension kunnen 30 mensen onder begeleiding van de Regionale Instelling Beschermende Woonvormen Nijmegen en Rivierenland (RIBW)wonen.

Nijmeegse burgers en bedrijven en instellingen kunnen tot 21 april locaties aanmelden bij mevrouw Penninga, de projectleider Sociaal Pension. Dit kan via e-mail k.penninga@nijmegen.nl , per brief K. Penninga N700, Postbus 9105 HG Nijmegen, of telefonisch 06 - 20401752.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 2380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht