Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 14 (datum mededeling 01 april 2004)
* Parkeerterrein theetuin Goyerweg/einde Meentweg


* Raadsvergadering


* Gemeentelijke belastingen

* Onderhoud riolering?
Welstandsnota ter inzage
Gemeenteberichten week 14

* Eikenlaan 2, bouwen paardenstal, ingekomen d.d. 23 maart 2004.
* Watersnip 26, plaatsen dakkapel, ingekomen d.d. 25 maart 2004.
* Laarderweg 27, vergroten woning, ingekomen d.d. 25 maart 2004.
* Eemweg 110, plaatsen (legaliseren) hekwerk, ingekomen d.d. 29 maart 2004.

* Aartseveen 64, acht elzen en twee berken, ingekomen 22 maart 2004. Verleende bouwvergunningen

* Rietgors 80, plaatsen erfafscheiding, verzonden d.d. 26 maart 2004.

* Laarderweg 31a, plaatsen erfafscheiding, verzonden d.d. 26 maart 2004.

* Vlierberg 14, plaatsen lichtreclamebak, verzonden d.d. 26 maart 2004.

* Torenzicht 51, plaatsen dakkapel, verzonden d.d. 26 maart 2004.
* Heidelaan, sectie F, nummer 1316, vernieuwen toiletgebouw, verzonden d.d. 29 maart 2004.


* Heidelaan, sectie F, nummer 1316; slopen toiletgebouw, verzonden d.d. 26 maart 2004.
Verleende reclamevergunning

* Vlierberg 14; plaatsen lichtreclamebak, verzonden d.d. 25 maart publicatie ter inzage. Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Parkeerterrein Theetuin Goyerweg / einde Meentweg Regelmatig, met name in de weekenden, wordt de doorgang van het verkeer op de Goyerweg en de Te Veenweg Noord belemmerd door geparkeerde auto's op de openbare weg. Deze auto's zijn afkomstig van bezoekers van de theetuin die zich bevindt aan de Goyerweg.

Naar aanleiding van meerdere klachten hebben wij samen met de eigenaren van de theetuin gezocht naar een oplossing. Omdat op het terrein van de theetuin geen ruimte is om voldoende parkeergelegenheid te creëren, is besloten de eigenaren van de theetuin een perceel gemeentegrond te huur aan te bieden ter hoogte van de theetuin. De eigenaren zijn hiermee accoord gegaan en zullen dit perceel inrichten als parkeerterrein voor circa zestig auto's. Het groene karakter van het terrein blijft behouden, doordat er gebruik gemaakt zal gaan worden van halfverharding ingezaaid met gras, en haagjes als afscheiding. Het bovengenoemd gebruik past in het geldende bestemmingsplan.

Raadsvergadering

Op verzoek van de Commissaris der Koningin is - in verband met het overlijden van Prinses Juliana- besloten de raadsvergadering van 29 maart 2004 géén doorgang te laten vinden.

Helaas blijkt het niet mogelijk in de weken daarna een geschikte alternatieve datum te vinden. Aangezien de agenda geen tijdgebonden onderwerpen bevat heeft de burgemeester besloten de vergadering te annuleren.

De eerstvolgende raadsvergadering is op maandag 26 april 2004. De agendapunten die in de vergadering van maart behandeld zouden worden, komen dan aan bod.

Rectificatie

In de bijsluiter bij de aanslag gemeentelijke belastingen is een drukfout geslopen. De correcte tarieven voor de Afvalstoffenheffing zijn als volgt:

* eenpersoonshuishouden EUR 201,00 (i.pv. EUR 210,00) en
* meerpersoonshuishouden EUR 287,40 (i.p.v. EUR 278,40)

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij bureau Belastingen in het gemeentehuis, telefoon 5390611.
Onderhoud riolering?

Van enkele bewoners hebben wij vernomen dat momenteel binnen de gemeente Eemnes een bedrijf actief is met het benaderen van bewoners over het afsluiten van een servicecontract voor het onderhoud van de riolering in en rond de woning.

Dit bedrijf zou aan de bewoners meedelen dat volgens door de gemeente verstrekte informatie de grondslag in de nieuwbouwwijken van deze gemeente aan verzakkingen onderhevig is waardoor er op korte termijn problemen met de riolering te verwachten zijn en het afsluiten van een dergelijk contract noodzakelijk is om ellende in de toekomst te voorkomen.

Hoewel er tot op heden geen aanwijzingen zijn dat het hierbij zou gaan om malafide of verboden praktijken willen wij u er wel op wijzen dat de gemeente deze informatie niet heeft gegeven en dat dit ook niet klopt. Het afsluiten van dergelijke contracten blijft natuurlijk uw eigen verantwoordelijkheid maar het leek ons goed u op het bovenstaande te wijzen.

De Welstandscommissie komt bijeen op donderdag 01 april 2004. De agenda kunt u inzien bij de balie van de sector Grondgebied.
Welstandsnota ter inzage

Op grond van de Woningwet is het gemeentebestuur verplicht om een welstandsbeleid te formuleren. Het afgelopen jaar is met het adviesbureau BügelHajema en de welstandscommissie intensief samengewerkt om het beleid vast te leggen in een nota. Aan deze nota hebben ook lokale architecten, aannemers en de Woonadviescommissie meegewerkt. In de nota zijn criteria opgenomen ten aanzien van het uiterlijk aanzien van bouwwerken; wanneer voldoet een bouwwerk aan de eisen van welstand en wanneer niet.

De concept nota ligt vanaf 5 april a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de sector Grondgebied. Inspraakreacties kunnen tot en met 30 april 2004 worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.