Overige persberichten

's-Hertogenbosch 30-03-2004 - .

ONGEVAL MET BROMFIETS s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 16-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een ongeval met een 32-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch op de kruising van de Copernicuslaan en de Edisonstraat in hun woonplaats. De automobilist reed op de Copernicuslaan linksaf de Edisonstraat in en zag hierbij de tegemoetkomende bromfietster, die rechtdoor ging, over het hoofd. Het meisje is met een bult op haar hoofd en last van haar kaken per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht.

PEPPERSPRAY

s-Hertogenbosch dinsdagochtend is een 42-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden bij de ingang van het Paleis van Justitie aan de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch voor het in bezit hebben van CS-gas (pepperspray). De pepperspray werd door de bewakingsdienst in de tas van de vrouw ontdekt. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Ze heeft afstand gedaan van het wapen en kreeg een proces-verbaal.

VERKEERSCONTROLES

Rosmalen Maandagochtend en middag heeft de politie een controle gehouden op de Kloosterstraat in Rosmalen in verband met de geslotenverklaring. 11 automobilisten hebben een bekeuring gekregen.

Op de TM Kortenhorstlaan in Rosmalen is dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 35 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders kregen een boete voor te snel rijden.

s-Hertogenbosch Op de Boschdijkstraat, de Zuid Willemsvaart en de Gestelseweg is dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden. 8 bestuurders hebben een bekeuring gekregen voor het negeren van een rood verkeerslicht. Ook hebben acht bestuurders een boete gekregen voor het niet handsfree bellen.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagochtend is een 32-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden in een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch. Een beveiligingsbeambte betrapte de vrouw toen zij parfum in haar geprepareerde tas stopte. Bij de aanhouding bleek de tas echter leeg te zijn. Vermoedelijk heeft de vrouw de spullen overgedragen aan een mededader. Het is nog niet bekend hoeveel goederen er verdwenen zijn. De vrouw is overgedragen aan de politie en ingesloten. De tas wordt vernietigd.

FIETSER RAAKT GEWOND

Boxtel Maandagavond is bij een ongeval op de rotonde Fellenoord in Boxtel een 28-jarige fietsster uit Boxtel gewond geraakt. Ze kwam uit de richting Brederodeweg/Hobbendonckseweg en sloeg ter hoogte van Fellenoord linksaf richting de Eindhovenseweg. Vanaf de Eindhovenseweg kwam een 20-jarige automobilist uit Boxtel. Hij reed rechtsaf de rotonde op, waarbij hij geen voorrang verleende aan de fietster. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht.

VERKEERSCONTROLE

Reek Maandagochtend heeft de politie op de Provinciale weg N277 in Reek verkeerscontroles gehouden. In totaal hebben 6 bestuurders een bekeuring gekregen voor het niet dragen van een gordel. Twee bestuurders reden met mistlichten. Een bestuurder kreeg een boete voor het negeren van het inhaalverbod. Een taxichauffeur kon zijn vergunning niet tonen. Een bestuurder reed onverzekerd rond. Een bestuurder had niet de juiste kentekenplaat op zijn aanhangwagen. Bijeen aanhangwagen deed de verlichting het niet. 2 bestuurders reden rond met een auto waarvan de APK verlopen was. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor een teveel uitstekende lading. Een vrachtwagen kon zijn chauffeurspas niet tonen en een automobilist kon zijn verzekeringspapieren niet tonen. Alle overtreders hebben een proces-verbaal ontvangen.

Uden Maandagavond is op de losplaats in Uden een 25-jarige man uit Uden bekeurd voor het niet hebben van een geldig rijbewijs

Uden Op de Kornetstraat in Uden is maandagavond een 18-jarige snorfiets aangehouden voor het rijden met een te hoge snelheid. Zijn snorfiets bleek opgevoerd te zijn. Ook kon hij geen verzekeringspapieren tonen. Hij kreeg twee boetes.

ALCOHOL

Veghel Dinsdagochtend is op de Markt in Veghel een 48-jarige man uit Veghel aangehouden. Hij werd staande gehouden omdat hij zonder verlichting reed. De man bleek veel te veel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

CAVIA-DIEVEN AANGEHOUDEN

Boekel Bij een winkel aan de Gemertseweg in Boekel zijn dinsdagmiddag twee jongens (17-jaar uit Gemert en 23-jaar uit Arnhem) aangehouden op verdenking van het meenemen van een cavia zonder te betalen. De cavia werd buiten losgelaten, waarna deze werd gevangen door personeel van de winkel. De 23-jarige verdachte had nog wat boetes openstaan. De jongens zijn meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

ONGELDIG RIJBEWIJS

Oss- Maandagavond is een 22-jarige man uit Oss op de Spoorlaan in Oss tijdens een verkeerscontrole aangehouden. De man bleek rond te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man verklaarde zelf niet op de hoogte te zijn van dit euvel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

MISHANDELING

Oss Maandagavond is in een horecagelegenheid aan de Raadhuislaan in Oss een 26-jarige man uit Oss aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 16-jarige fietser uit Oss. De jongen reed op een fiets in de Molenstraat in Oss. Achterop zat een vriend. Een personenauto reed de fietser klem en bedreigde de fietser. Toen de fietser vroeg wat er aan de hand was, sloeg de verdachte hem met zijn vuist in het gezicht. Op aanwijzingen van het slachtoffer kon de verdachte aangehouden worden. De verdachte verklaarde dat de fietser gevaarlijk op de weg fietsten zonder verlichting en dat hij moest uitwijken. Ook ontkende hij dat hij geslagen had. Hij had met zijn vingers op het hoofd van jongen getikt om te vragen of hij wel goed bij zijn hoofd was. De man in ingesloten voor verder onderzoek.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Oss Dinsdagochtend is een 38-jarige man uit Zoetermeer op de Van Veldekestraat in Oss aangehouden voor openbare dronkenschap. De man hield zich hinderlijk op in de straat. De man kreeg een proces-verbaal.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Ravenstein Dinsdagochtend is bij een snelheidscontrole op de Dorpenweg in Ravenstein een 38-jarige man uit Vught aangehouden voor het rijden met een snelheid van 138 km/u terwijl de maximaal toegestane snelheid 80 km/u is. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

SNELHEIDSCONTROLE
Cuijk Maandagmiddag heeft de politie op de Maasboulevard in Cuijk een snelheidscontrole gehouden. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal voor te snel rijden. Een 22-jarige motorrijder uit Oeffelt moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met een snelheid van 132 km/u reed.

FIETSER RAAKT GEWOND BIJ ONGEVAL
Boxmeer Een 44-jarige fietser uit Boxmeer raakte gewond bij een ongeval met een auto op de kruising van de Raamstraat en de Heistraat in Boxmeer. Een 33-jarige automobilist uit Boxmeer Auto kwam aan gereden vanaf Heistraat en sloeg linksaf de Raamstraat op. Hierbij nam de bestuurder van de auto de binnenbocht. Op dat moment komt de fietser aangereden over de Raamstraat. Hij wil de kruising recht oversteken. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser een gebroken neus opliep. Zijn fiets is totaal beschadigd.