Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 30 maart 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 23 maart 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag gebruiksvergunning brandveiligheid voor het restaurant De Graaf Z´n Ouwe Dag aan de Koppeldijk 1 te Abcoude.
Toelichting:
Een aanvraag gebruiksvergunning brandveiligheid is ingediend voor het restaurant De Graaf Z´n Ouwe Dag, welke gevestigd is in het pand Koppeldijk 1 te Abcoude. Ambtelijk advies:
Gebruiksvergunning brandveiligheid verlenen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek van het bestuur van de Zwem & Poloclub ´de Meerkoeten´ en de Stichting Feestelijkheden Abcoude om vergunning voor het organiseren van diverse activiteiten in het dorp Abcoude op Koninginnedag 30 april 2004. Toelichting:
De Stichting Feestelijkheden Abcoude organiseert diverse feestelijke activiteiten in het dorp Abcoude op het eerste gedeelte van ´t Markvelt en in het zwembad op Koninginnedag, vrijdag 30 april 2004. Tevens wordt toestemming gevraagd genoemd gedeelte van de openbare weg af te sluiten voor doorgaand verkeer van 08.00 tot 18.00 uur. Ook verzoekt de SFA om borden langs de openbare weg te mogen plaatsen ter aankondiging van de braderie in de periode 10 t/m 30 april 2004. Dit jaar wordt in samenwerking met het bestuur van de Zwem & Poloclub ´de Meerkoeten´ een zwemmarathon georganiseerd in zwembad Het Meerbad.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Intrekken toekenning straatnaam.
Toelichting:
Door herziening van het bouwplan `Torenlaan` is de eerder door uw college toegekende straatnaam Ds. Saraber Passage niet langer van toepassing. De ingangen van de woningen in het in ontwikkeling zijnde bouwplan worden gerealiseerd in bestaande straten, waarbij gebruik kan worden gemaakt van doornummering.
Ambtelijk advies:
Intrekken toekenning straatnaam en huisnummers: Saraber-passage 1 tm 5 in het 1e bouwplan Torenlaan.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Drempelplateau Broekzijdselaan ­ Fluitekruit / opheffen voorrangsregelingen Broekzijdselaan ­ Fluitekruid en Broekzijdselaan ­ Achter de Kerken. Toelichting:
Ten behoeve van het Beleidsplan Verkeer en Vervoer dient de oversteekbaarheid van de Broekzijdselaan te worden verbeterd. Wanneer er een drempelplateau wordt uitgevoerd, zal de snelheid van voertuigen worden geremd waardoor voetgangers en fietsers in de gelegenheid worden gesteld om veilig over te steken. Om deze maatregel te completeren dienen de voorrangsregelingen te worden opgeheven en de verkeersborden te worden verwijderd. Voor opheffen van de voorrangsregelingen is een verkeersbesluit noodzakelijk. Ambtelijk advies:
Neem een besluit tot het instellen van een drempelplateau bij de Broekzijdselaan ­ Fluitekruid. Accordeer het bijgaande verkeersbesluit waarbij de huidige voorrangsregelingen worden opgeheven. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Het instellen van eenrichtingsverkeer vrachtauto´s in de Hoogstraat. Toelichting:
Ten behoeve van de voortgang beleidsplan verkeer en verkeer en vervoer zou het wenselijk zijn om eenrichtingsverkeer in te stellen voor vrachtauto´s in de Hoogstraat. Vrachtverkeer dient via Amsterdam zuid-oost de gemeente binnen te komen. De vrachtwagens dienen via de Hoogstraat en Burg. des Tombesweg de gemeente te verlaten. Het zal meer ruimte creeëren in de Hoogstraat voor automobilisten en fietsers en hiermee zal de veiligheid worden bevorderd. Ambtelijk advies:
Neem besluit tot het instellen van een eenrichtingsverkeer voor vrachtauto´s in de Hoogstraat Accordeer het verkeersbesluit met betrekking tot instelling eenrichtingsverkeer voor vrachtauto´s in de Hoogstraat.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 6 april 2004. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 30 maart 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Intrekken bouwvergunning abri, hekwerk en fietsenstalling Molenweg t.o. Molenweg 1 en 2. Toelichting:
Op 5 november 2003 is bouwvergunning verleend voor het plaatsen van een abri, hekwerk en fietsenrek aan de Molenweg. De vergunning is verleend vanuit de gedachte dat een abri tot straatmeubilair gerekend kan worden. Op griond van de jurisprudentie blijkt dit niet het geval te zijn. Een abri is een gebouw en de huidige bestemming laat op die plaats de bouw van een gebouw niet toe. De vergunning is derhalve ten onrechte verleend en dient te worden ingetrokken. Ambtelijk advies:
Bouwwvergunning intrekken.
Mandaatbesluit d.d. 19-3-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning tijdelijk gebruiken van een bestaande salonwagen voor woondoeleinden gedurende een periode van max. 18 maanden, Voetangelweg 9A, Abcoude. Ambtelijk advies:
Medewerking verlenen aan een tijdelijke vrijstelling voor een periode van max. 18 maanden met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening: a. het bouwplan publiceren in de VAR van 1-4-2004; b. het bouwplan gedurende 14 dagen ter inzage leggen. Indien er geen zienswijzen inkomen tijdelijke bouwvergunning verlenen op grond van art. 45 WW. Mandaatbesluit d.d. 23-3-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning vergroten woonhuis aan achterzijde, Janshof 11, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 25-3-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning wijzigen voorgevel (plaatsen klein raam), Zegge 16, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 25-3-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag bouwvergunning wijzigen zij- en achtergevel (gevelopeningen), Haagwinde 57, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 25-3-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---