Politie Friesland

Politieberichten van 29/3 13.00 uur t/m 30/3 07.00 uur

Fryslan 30-03-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie. telefoonnummer 0900 8844

Wouterswoude: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 12.25 uur reed een 48-jarige fietster uit Wouterswoude over de Voorweg. Toen zij ter hoogte kwam van de Meerakkerpad wed zij door een groep fietsende jeugd ingehaald. Toen zij werd ingehaald sloeg deze groep rechtsaf om de Meerakkerspad in te rijden. Hierdoor werd de 48-jarige afgesneden en kwam hierdoor ten val. Met een gebroken heup werd zij per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Sionsberg te Dokkum.

Joure: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 13.30 uur reed een 68-jarige fietster uit Joure over de Ter Huivra en wilde bij de Merk links afslaan. Een 43-jarige automobilist uit Oudehaske reed over de Merk en kwam vanuit de richting Midstraat en bij de T-splitsing wilde hij linksaf slaan richting Ter Huivra. Op de splitsing verleende de 43-jarige geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 68-jarige. De fietser kwam ten val en is per ambulance overgebracht naar ziekenhuis
Tjongerschans.

Leeuwarden: diefstal van een personenauto
Tussen zaterdag 29 maart en maandag 29 maart werd een personenauto weggenomen. Merk: Ford orion 1.4 cl s6 kleur grijs. Voorzien van het kenteken XB-30-ZS chassisnummer WF0FXXGCAFKU14580. Aangifte werd gedaan door een 27-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 16.30 uur werd een 22-jarige inwoner van Heerenveen in een drogisterij aan de Dracht aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had vier flesjes aftershave weggenomen. Afgehandeld via Kort-Om. Maandag omstreeks 19.30 uur werd in een supermarkt aan de Jister een 38-jarige inwoner van Oranjewoud aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had voor een bedrag van 36 Euro aan goederen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 35-jarige medewerker van de supermarkt. Afgehandeld via Kort-Om.

Foudgum: snelheidsovertreding
Maandag omstreeks 19.30 uur werd op de F. Haverschmidtwei een 22-jarige automobilist uit Twijzelerheide geconstateerd, dat hij aldaar reed met een gecorrigeerde snelheid van 130 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan. Hij krijgt een proces-verbaal en tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Drachten: insluiping in een bedrijf
Maandag tussen 18.00 uur en 18.30 uur zijn uit een bedrijf aan de Bolder een laptop, gsm en een digitale camera weggenomen. Waarschijnlijk is men gewoon door de openstaande deur naar binnen gekomen. Aangifte werd gedaan door een 56-jarige inwoner van Burgum.

Leeuwarden: Openlijke geweldpleging
Maandag omstreeks 19.00 uur werd een 45-jarige inwoner van Leeuwarden op de Voorstreek door twee mannen mishandeld. De daders hebben de jas van de man in de gracht gegooid. De twee daders hadden gehoord dat de man geld zou hebben en dat wilden zij hebben. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders weg. In MCL Zuid is het slachtoffer behandeld en een onderzoek zal worden ingesteld.

Harlingen: inbreker overlopen
Maandag omstreeks 22.00 uur zag een getuige, een medewerker van een bedrijf, aan de Kimswerderweg, dat een man uit een raam kroop van een supermarkt en zich verstopte achter winkelwagens. De man, een 24-jarige inwoner van Harlingen werd aangehouden. Bij fouillering werd chocolade en een folder van de supermarkt aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Drachten: eenvoudige mishandeling
Maandag omstreeks 21.45 uur werd een 60-jarige inwoner van Drachten in een pand aan de Noordkade aangehouden voor mishandeling. In een ander pand aan de Noordkade had hij een 50-jarige inwoner van Drachten diverse keren geslagen. Aanleiding zou zijn dat de 50-jarige een onderdeel van een ventilator niet kon leveren. De verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Sint Annaparochie: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 02.00 uur werd op de van Harenstraat een 60-jarige automobilist uit Deinum gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 225 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.