Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 30-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Gewapende overval opgelost
AMERSFOORT - De politie heeft in totaal zes mannen in de leeftijd van 21 tot 32 jaar, afkomstig uit Amsterdam of omgeving, aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een gewapende overval in Amersfoort op 22 september van het afgelopen jaar.

Maandag 22 september 2003 werd een medewerker van een koeriersbedrijf met geweld en onder bedreiging van een wapen gedwongen om de sleutel van zijn bestelbus af te geven. In de bus bevonden zich computeronderdelen. De verdachten gingen er vervolgens met de bus vandoor.

De politie is naar aanleiding van de overval een uitgebreid onderzoek gestart, waarbij verschillende onderzoekstechnieken zijn gebruikt. Dit heeft uiteindelijk geleid tot oplossing van de zaak. De bestelbus is teruggevonden, de buit niet. De zes verdachten zullen zich binnenkort voor de meervoudige kamer van de rechtbank moeten verantwoorden.

Woninginbraken opgelost
AMERSFOORT In de maand februari heeft de politie acht personen opgepakt op verdenking van het plegen van 14 woninginbraken in Amersfoort, Leusden en Hoogland. De verdachten variëren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar en zijn afkomstig uit Amersfoort.

De politie heeft de woninginbraken uitgebreid onderzocht. De acht verdachten werden uiteindelijk op heterdaad betrapt in Amersfoort en Leusden en zijn aangehouden. De politie onderzoekt of de verdachten bij nog meer woninginbraken betrokken zijn.

De politie heeft onophoudelijk aandacht voor woninginbraken, zeker gezien het feit dat er in de eerste maanden van dit jaar veel woninginbraken in Amersfoort en omgeving hebben plaatsgevonden. Het achttal zit nog in bewaring.