Heuvelrug, 09.25 uur

Utrecht 30-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed
VEENENDAAL In de nacht van maandag op dinsdag is een 25-jarige automobilist uit Veenendaal bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 01.35 uur reed de man over Nieuweweg. Bij een ademtest bleek dat de man onder invloed was en op het politiebureau blies de man een de uitslag van 620 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Boetes uitgeschreven tijdens toezichtsdag
HEUVELRUG Op initiatief van het Platform Beheerders Utrechtse Heuvelrug is afgelopen zondag gecontroleerd op gedragingen van recreanten op de Utrechtse Heuvelrug. Dit gebeurde door medewerkers van de Veldpolitie, Vrijwillige politie, groene BOAs (boswachters), terreinbeheerders en particuliere eigenaren van landgoederen.

In de ochtend werd opgetreden tegen met name gedragingen van ATBers. Zij werden onder meer gewezen op de gevolgen van het crossen door de bossen voor natuur en (wandelende) medemens.

In de middag werd het werkterrein verlegd naar andere locaties. Zo vonden langs de Rijn bij Rhenen, de Lek en de Kromme Rijn controles op de visserijwet plaats.
Achttien boetes gingen naar personen die zich op verboden grond bevonden, zoals de Zanderij in Maarn, het Leersumse Veld en de Amerongse Bovenpolder. De meeste bekeuringen gingen naar eigenaren van loslopende honden (24x). Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor parkeeroverlast, ruiters buiten de ruiterroute en niet tonen van vergunning visrecht. In totaal zijn 58 processen-verbaal uitgeschreven.