Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 30 maart 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM/HOEK VAN HOLLAND - Politiepersoneel van het district Zuid stelde maandagmiddag omstreeks één uur in een woning op de Wolphaertsbocht, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 189 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen en later vernietigd. Tegen de 35-jarige eigenaar van de hennepkwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.
Omstreeks twaalf uur 's middags werd in een woning in de Klaverstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Zo'n 54 hennepplanten, alsmede de groeiapparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco nam de elektriciteitsmeter, waarmee was geknoeid, in beslag. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld. Politiepersoneel van het district Waterweg trof omstreeks half één in een woning in de Harmoniestraat te Hoek van Holland een gestripte hennepkwekerij aan. De voor de groei benodigde apparatuur was reeds door de eigenaar verwijderd. Politiemensen namen diverse zakken, waarin in totaal 700 hennepplanten, in beslag. Deze werden later vernietigd. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt, op grond van de Opiumwet, een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES STATENWEG
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield maandagmiddag tussen half vier en vier uur en 's avonds tussen half negen en kwart voor tien radarsnelheidscontroles op de Statenweg. Van de in totaal 1215 voorbij de radarwagens rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 145 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur.


* MAN ERNSTIG GEWOND NA STEEKPARTIJ
SPIJKENISSE - Maandagavond omstreeks negen uur raakte een 51-jarige man uit Spijkenisse ernstig gewond na een steekpartij in een woning aan de Scholeksterstraat. Politiemensen, die naar aanleiding van de melding ter plaatse gingen, troffen de man in de woning aan. Met verwondingen aan zijn hoofd en longen werd het slachtoffer in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
De verdachte, een 55-jarige vrouw uit Spijkenisse, werd na een door politiemensen ingesteld onderzoek in een woning aan het Baarshof in Rotterdam aangehouden. Naar de toedracht van de steekpartij, die zich afspeelde in de relationele sfeer, wordt een nader onderzoek ingesteld.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagavond en dinsdagmorgen op de Groene Kruisweg, Oldegaarde en Vaanweg alcoholcontroles. Tussen zes uur 's avonds en drie uur 's morgens moesten in totaal 1026 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan elf automobilisten met een slok te veel op achter het stuur zaten. Eén autobestuurder werd tevens aangehouden, omdat hij reed tijdens een rijverbod. Hij was eerder op de avond al geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.