Binnensticht, 09.15 uur

Utrecht 30-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Inbrekers en helers aangehouden
DRIEBERGEN-RIJSENBURG Met de aanhouding van vijf verdachten lijkt de politie van district Binnensticht een einde gemaakt te hebben aan een lange periode van bedrijfsinbraken. Het gaat om drie bedrijfsinbrekers en twee helers.

Reeds enkele jaren heeft district Binnensticht, waaronder Driebergen te maken met een stijgend aantal bedrijfsinbraken. In Driebergen zijn er tussen januari van dit jaar en heden 45 bedrijfsinbraken gepleegd.

Allerlei bedrijven aan met name de Hoofdstraat, de Arnhemse Bovenweg en winkelcentra de Traaij en De Sluys werden slachtoffer. De buit bestond grotendeels uit computers en TFT beeldschermen, een enkele keer uit sigaretten.

De politie was al langere tijd bezig met onderzoek, maar dat leidde niet tot concrete verdenkingen. Enkele maanden geleden liep er echter een onderzoek in Zutphen naar een inbraak, waarbij er sporen wezen in de richting van een Driebergse verdachte. De politie van district Binnensticht zette op basis van deze informatie het onderzoek voort.

Sinds 16 maart zijn drie jongens van 15,17 en 21 jaar (allen uit Driebergen) aangehouden op verdenking van het plegen van bedrijfsinbraken. Tevens zijn een 21-jarige man uit Driebergen en een 34-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van heling. De rechter-commissaris heeft toestemming gegeven voor huiszoekingen, waarbij op diverse plaatsen meerdere computers en beeldschermen werden aangetroffen.

Het drietal dat verdacht wordt van inbraak zit in voorlopige hechtenis. De twee mannen die verdacht worden van heling zijn geschorst.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Snelheidscontrole met laser
BUNNIK Op maandagmiddag is een snelheidscontrole gehouden op de Achterdijk. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur werden negen automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid, waarbij de hoogst gemeten snelheid 94 km/u.

Snelheidscontrole
ZEIST Op maandagmiddag is een snelheidscontrole gehouden op de Achterdijk. Tussen 14.10 uur en 15.10 uur werden 128 autos gecontroleerd. Hierbij werden 20 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. Ook werden twee automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden.