Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 30 maart 2004



Katwijk - Insluiper gepakt

De eigenaar van een beddenbedrijf aan de Sandtlaan herkende op maandag 29 maart rond 19.00 uur in een supermarkt aan de Rijnstraat een man die kort daarvoor zijn zaak was binnengeslopen en daarop was betrapt. Hij hield de man in de supermarkt vast in afwachting van de gewaarschuwde politie. Deze hield de 37-jarige man uit Leiden aan. Eenmaal aan het bureau meldde zich nog een man uit Duivendrecht. Van hem was in een sporthal aan de Sandtlaan een portemonnee en mobiele telefoon gestolen. Ook hier was de verdachte binnengeslopen. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Man overlijdt na bedrijfsongeval
Een 53-jarige man uit Rotterdam is op dinsdag 30 maart overleden na een bedrijfsongeval aan de Hoge Morsweg. Even voor 07.45 uur kreeg de man tijdens werkzaamheden in een bouwbedrijf stalen platen over zich heen. Naast ambulancepersoneel kwam ook een traumateam per helicopter ter plaatse om assistentie te verlenen. Reanimatie van het slachtoffer mocht echter niet meer baten. De Rotterdam overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Leiden - Inbraak in woningen ( 4x)
In de nacht van zondag 28 op maandag 29 maart werd er ingebroken in een woning aan de Zilverkarper, de Goudkarper en aan de Rivierforel. Bij een andere woning aan de Rivierforel bleef het bij een poging. Een goed beveiligd raamslot voorkwam dat men binnen kon komen. Bij de inbraken werden diverse goederen gestolen waaronder een video- en dvd-speler, geld, gameboys, dvd's, cd's en een autosleutel. Met deze sleutel werd een buiten geparkeerde Mitsubishi gestolen. In nagenoeg alle gevallen kwam men de woning binnen na het boren van een gaatje in een raamsponning en kon men zo sluitboomjes en ander sluitwerk ontsluiten. De politie heeft de inbraken in onderzoek.


Alphen a/d Rijn Aanrijding

Een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn werd op maandag 29 maart rond 17.40 uur op de Handelsweg aangereden door een 17-jarige plaatsgenoot op een motor. De motorrijder haalde de fietsende jongen in op het moment dat deze besloot linksaf het Caninuspad in te rijden. Bij de aanrijding die volgde raakte de fietser gewond. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De motorrijder was nog niet in het bezit van een motorrijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.


Gouda Politie zoekt getuigen van aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdag 19 maart. Omstreeks 14.35 uur reed een 55-jarige bestuurder uit Gouda op de Hanzeweg met zijn vrachtauto achteruit en zag een 51-jarige fietser uit Gouda over het hoofd die op het fietspad reed. De fietser kwam hierdoor ten val. Hij werd met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis waar hij nog steeds in kritieke toestand ligt. Omdat het nog steeds niet duidelijk is wat er precies gebeurd is, is de politie dringend op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --