Gemeente Maassluis

Persberichten

22-3-2004

Herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana

Het gemeentebestuur van Maassluis houdt op maandag 22 maart twee herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden. Op maandag 22 maart verzamelt het gemeentebestuur om 17.30 uur bij de Julianaboom op het Stationsplein. Deze boom werd gepland ter gelegenheid van de geboorte van de prinses, op 30 april 1909.
Om 19.30 uur vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Burgerzaal, in aanwezigheid van de gemeenteraad. Inwoners van Maassluis worden uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze bijeenkomsten.

De uitvaartdienst van Prinses Juliana vindt plaats op dinsdag 30 maart 2004; aanvang 12.30 uur. De Prinses zal worden bijgezet in de Koninklijke Grafkelder van de Nieuwe Kerk te Delft.

Condoleanceregister
Sinds afgelopen zaterdag ligt in de hal van het stadhuis een condoleanceregister in verband met het overlijden van Prinses Juliana. Tot en met dinsdag 30 maart kan dit register door iedereen worden getekend tijdens de openingstijden van het stadhuis (dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur, op vrijdag tot 16.00 uur). Ook in de gebouwen van de openbare bibliotheek (Uiverlaan), Driemaashave (Stadsmolen), de Vliet (Arthur van Schendelstraat), de Vloot (Vloot) en de Tweemaster (Vondelpark) worden condoleanceregisters neergelegd.

Inwoners van Maassluis die een eerbetoon willen brengen aan de overleden prinses, kunnen tot de bijzetting bloemen neerleggen bij de Julianaboom op het Stationsplein.

Algemeen informatienummer
In verband met het overlijden van Prinses Juliana heeft de Rijksvoorlichtingsdienst een algemeen informatienummer opengesteld voor het publiek. Dit speciale nummer is: 0800-3001813. Dit nummer is in het weekeinde opengesteld van 9.00 tot 18.00 uur en op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur. Op de website www.koninklijkhuis.nl is een condoleanceregister geopend, waarop vanaf vandaag condoleances geplaatst kunnen worden.