Stork Groep NV

Stork Industry Services herbouwt procesinstallatie

Stork Industry Services heeft van de Belgian Refining Corporation (BRC) in Antwerpen een opdracht ter waarde van 5,5 miljoen ontvangen voor de wederopbouw van een complete procesinstallatie.

Deze installatie was van Shell en is in 2001 in opdracht van BRC verhuisd uit het Noorse Stavanger naar de haven van Antwerpen. Ook dit project is uitgevoerd door Stork Industry Services. Binnen Industry Services is het onderdeel Projects gespecialiseerd in dit soort opdrachten.

Door relocatie kan, in vergelijking met nieuwbouw, 30% tot 40% op de kosten worden bespaard. Bovendien is in het geval van relocatie een installatie eerder beschikbaar dan bij nieuwbouw het geval is.

Diverse units zijn in Noorwegen ontmanteld en verscheept en worden in Antwerpen weer opgebouwd. De opdracht omvat het totale project management om de Total Isomeration Plant (T.I.P) op te bouwen en omvat alle civiele, electro, instrumentatie en mechanische werkzaamheden. De werkzaamheden beginnen in april en zullen in februari 2005 zijn afgerond.

Stork Industry Services is als industriële dienstverlener actief op het gebied van onderhoud, reparatie, stops, renovatie, nieuwbouw, relocatie en complexe projecten en onderhoudsconcepten in de onshore en offshore. Stork Industry Services maakt deel uit van de Stork Technical Services groep, die bestaat uit de units Industry Services, Industry Specialists en WorkSphere. De groep realiseerde in 2003 met 6.700 medewerkers een omzet van 870 miljoen.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Carine Brouwers
Tel: 06 - 22 78 72 50

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14