Ingezonden persbericht


Microsoft introduceert Office Solution Accelerator voor Sarbanes-Oxley wetgeving

Microsoft en partners leveren gereedschappen voor financiële verslaglegging volgens de nieuwe regels

Schiphol-Rijk, 30 maart 2004 - Om een grotere transparantie aan te brengen in de financiële verslaggeving van beursgenoteerde ondernemingen heeft het Amerikaanse congres in 2002 de Sarbanes-Oxley Act aangenomen. Deze wet is echter ook van toepassing op Europese bedrijven die zaken doen met de Verenigde Staten. Vanaf vandaag hebben bedrijven met de Microsoft Office Solution Accelerator voor Sarbanes-Oxley een krachtig nieuw gereedschap tot hun beschikking om hun financiële verslaggeving in overeenstemming te brengen met de deze wet. Nederland telt momenteel 44 bedrijven die in november 2004 moeten voldoen aan de regels van de Sarbanes-Oxley Act. Op den duur zullen ook toeleveranciers en contractors van deze bedrijven met deze regelgeving te maken krijgen. Dit betekent dat uiteindelijk ongeveer 1500 Nederlandse bedrijven (delen van) hun financiële verslaggeving in overeenstemming moeten brengen met S&A.

De Microsoft Office Solution Accelerator voor Sarbanes-Oxley, die vanaf heden beschikbaar is, is ontworpen om partners oplossingen te laten ontwikkelen die gebaseerd zijn op het Microsoft Office System. Bedrijven die met Office-oplossingen werken konden reeds hun interne financiële verslaglegging documenteren en beoordelen. De nieuwe accelerator zorgt ervoor dat zij nu ook aan de voorwaarden van de Sarbanes-Oxley Act 2002 kunnen voldoen. Het nieuwe gereedschap, dat voor gebruikers van het Microsoft Office System kosteloos beschikbaar is, vormt de derde van een serie accelerators waarmee bedrijven belangrijke zakelijke kwesties op een economische manier kunnen afhandelen, gebruikmakend van software waarvoor zij reeds licenties hebben. Oplossingen die gebaseerd zijn op de versneller zijn eenvoudig te gebruiken en te beheren en zijn volledig compatibel met andere Microsoft-producten.

Partners helpen klanten met Sarbanes-Oxley
Beursgenoteerde ondernemingen moeten heel wat werk verzetten - en dus personeel vrijmaken - om te voldoen aan de nieuwe regels van de Sarbanes-Oxley Act. Bedrijven waarop deze wet van toepassing is, dienen de kwaliteit van hun boekhouding naar een nieuw niveau te tillen, terwijl bestuurders verplicht worden financiële transparantie te betrachten en zich naar investeerders en aandeelhouders toe verantwoordelijk op te stellen. De technologiepartners van Microsoft - inclusief ruim dertig onafhankelijke softwareproducenten, system-integrators en accountantbureaus - doen momenteel hun uiterste best om bedrijven hiermee te helpen. Zo kunnen bijvoorbeeld accountantbureaus hun financiële expertise inbrengen en sjablonen leveren waarmee financiële verslagen beter gedocumenteerd en beter intern gecontroleerd kunnen worden. System-integrators bieden de technische ondersteuning om oplossingen te implementeren waarmee klanten beter aan de nieuwe voorwaarden van de wetgeving kunnen voldoen.

Hoewel Sarbanes-Oxley Amerikaanse wetgeving is, is financiële verslaglegging een wereldwijde zaak. Bedrijven over de hele wereld die zaken doen in de Verenigde Staten zijn nu verplicht om te voldoen aan de regels van de Sarbanes-Oxley Act. Soortgelijke boekhoudregels zijn onlangs ook door de Europese Unie aangekondigd. De versneller biedt een solide fundament voor toekomstige financiële regelgeving en is geoptimaliseerd voor de meest gangbare financiële controlemethoden en is flexibel en uitbreidbaar, waardoor bedrijven deze ook kunnen gebruiken voor zeer specifieke omstandigheden. biedt.

Over Microsoft Office Solution Accelerators
De Office Solution Accelerators zijn ontworpen voor en gebouwd op het Microsoft Office System en bestaan uit geïntegreerde softwarecomponenten, sjablonen en richtlijnen op basis van 'best-practices'. Ze zijn ontworpen om specifieke problemen waar veel organisaties mee te maken hebben, te helpen oplossen. Elke versneller is ontworpen om als oplossing van een bepaald probleem te dienen, waardoor individuen en teams gerichte taken sneller kunnen afhandelen door het stroomlijnen van sollicitatieprocedures, het consolideren van administratieve taken, het maken van op maat gesneden rapporten of het schrijven van voorstellen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder software¬oplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.