Gemeente Eindhoven

Persbericht: 30 maart 2004, no. 89

Dringend appèl b. en w. aan de Effenaar om toch mee te werken aan 'Muziekfabriek'

Zonder Effenaar onvoldoende basis vervolgonderzoek

Het Eindhovense college van burgemeester en wethouders wil het onderzoek naar de eventuele verhuizing van de Effenaar naar het Klokgebouw op Strijp S niet voortzetten zonder medewerking van bestuur en directie van de Effenaar. Wel doen b. en w. een laatste oproep en indringend appèl aan bestuur en directie om in het belang van de stad en de betrokken instellingen alsnog medewerking te verlenen aan een objectief haalbaarheidsonderzoek. Dit onderzoek zou binnen drie maanden uitsluitsel kunnen geven over de realiseerbaarheid van een zogenoemde 'Muziekfabriek'. Het college heeft dit besloten in zijn vergadering van 30 maart jl. Volgens afspraak hebben b. en w. daarna de fractievoorzitters ingelicht over hun standpunt.

Het college stelt vast dat de onlangs verrichte eerste verkenning naar de Muziekfabriek op Strijp S een inspirerend en kansrijk perspectief schetst. De Muziekfabriek is een aantrekkelijk concept voor een structurele invulling van de culturele component van Strijp S. Daarnaast kan het concept een uitweg bieden uit de nijpende huisvestings- en exploitatieproblemen van de betrokken muziekinstellingen, waaronder de Effenaar, PopEi, Paraplu en BEM.

De uitvoering van het concept zou betekenen dat de nieuwe zalen in de Muziekfabriek eind 2006 gerealiseerd kunnen zijn, hetgeen voor de Effenaar ruim een jaar vertraging impliceert. Naast het gegeven dat de Effenaar tot nu toe niet wil meewerken, is dit voor het college reden vast te stellen dat er daarmee op dit moment onvoldoende basis is voor het vervolgen van het onderzoek. De Effenaar wordt gevraagd uiterlijk donderdag a.s. een reactie te geven op de laatste oproep van het college.

© 2004 Gemeente Eindhoven