Ingezonden persbericht


Exclusieve kaartjes voor Amnesty International Filmfestival aangeboden op eBay.nl
Opbrengst komt geheel ten goede van Amnesty

Amsterdam, 23 maart 2004 - Van 31 maart tot en met 4 april vindt voor de zesde keer het jaarlijkse Amnesty International Filmfestival plaats. Tijdens dit festival wordt vijf dagen lang het beste getoond van wat de internationale cinema recentelijk registreerde over mensenrechten en menselijke waardigheid. Woensdagavond 31 maart is in het Tropenmuseum in Amsterdam een exclusief avondprogramma, waarbij Nobelprijswinnares en mensenrechtenactiviste Shirin Ebadi middels een videoboodschap het festival zal openen. Verder zal actrice en zangeres Ricky Koole een lied ten gehore brengen. Voor deze avond bestaat geen reguliere kaartverkoop. Alle aanwezigen zijn genodigde gasten, op enkele uitzonderingen na. In samenwerking met Amnesty biedt eBay Nederland namelijk via een unieke veiling de kans om kaarten voor deze bijzondere avond te bemachtigen.

De veiling, die ook vermeld wordt op de homepage van eBay Nederland, bestaat uit vier speciaal samengestelde 'Amnesty filmpakketten'. Elk pakket bevat: 2 exclusieve kaartjes voor de openingsavond, 2 passe partouts voor het Amnesty International Filmfestival, 4 consumptiebonnen, 2 catalogi, een cd en een t-shirt. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede van Amnesty. De veiling loopt van 22 tot en met 29 maart en alle pakketten hebben een startprijs van 1 euro. De veiling is vanaf de homepage van eBay Nederland via een button te bereiken of via de volgende url:

"Wij zijn verheugd over deze eerste samenwerking met Amnesty en de mogelijkheid om via onze community van leden een bijdrage te kunnen leveren aan de missie van Amnesty International. eBay Nederland vindt het van groot belang liefdadigheidsorganisaties te kunnen ondersteunen en werkt dan ook belangeloos mee aan deze veiling", aldus Didier Bennert, Managing Director eBay Benelux.

Het Amnesty International Filmfestival vindt plaats in De Balie en Pathé City theater in Amsterdam. De derde festivallocatie is Filmmuseum Vondelpark. Op het festival nemen Peter Arnett (oorlogsverslaggever, voormalig bij CNN), Kate Adie (BBC oorlogsrespondent) en de Noorse Åsne Seierstad (journaliste en schrijfster) deel aan een debat over oorlogsjournalistiek. Tijdens het festival worden rond de vijftig films gedraaid, waaronder de bijzondere film 'The Agronomist' van Jonathan Demme (Silence of the Lambs) over de Haïtiaanse mensenrechtenactivist Jean Dominique. Deze film wordt vertoond in aanwezigheid van zijn weduwe, activiste Michèle Montas. Een retrospectief van Constantin Costa Gavras, wellicht de grootste naam op het gebied van politieke cinema, is te zien in Filmmuseum Vondelpark. Daarnaast staan verschillende films over het leven van vrouwen op het programma, zoals Golden Globe winnaar Osama en Gouden Luipaard winnaar Silent Waters.

Over eBay®
Met ruim 94 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2003 de 16 miljard dollar overschreden. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: .

Over Amnesty International
Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Zij voert actie voor beëindiging van ernstige schendingen van het recht op leven, van het recht niet te worden gemarteld, van het recht op vrijheid van geweten en van meningsuiting en van het recht niet te worden gediscrimineerd.