Ingezonden persbericht


persconferentie ivm verkiezingen vnieuw waterschapsbestuur van Wetterskip Fryslân.

hierbij willen wij jullie uitnodigen voor een persconferentie op 31 maart, in verband met de verkiezingen van een nieuw waterschapsbestuur van Wetterskip Fryslân.

Deze week moet iedereen die zich kandidaat wil stellen voor een van de 31 bestuurszetels, zich inschrijven als kandidaat. Na de vergaderingen van het stembureau, is op 31 maart duidelijk hoeveel personen zich kandidaat hebben gesteld en hoeveel kandidaten er per kiesdistrict en per categorie zijn.

Voor de verkiezingen van het nieuwe waterschapsbestuur is het werkgebied van Wetterskip Fryslân verdeeld in kiesdistricten. De grenzen daarvan komen overeen met de gemeentegrenzen. Voor de categorie Ingezetenen zijn er acht kiesdistricten, voor de overige categorien zeven. Dit is omdat de Waddeneilanden een eigen vertegenwoordigers krijgt als het gaat om de belangen van de Ingezetenen. Als het gaat om Gebouwd en Ongebouwd is de zetel voor de waddeneilanden ondergebracht bij een ander kiesdistrict. Ook de categorie Bedrijfsgebouwd zal vertegenwoordigd zijn in het nieuwe bestuur.

Voor meer achtergrondinformatie over de verkiezingen zou ik jullie willen verwijzen naar www.wetterskipfryslan.nl.

De laatste vergadering van het stembureau is op 31 maart. Direct aansluitend op deze vergadering willen wij jullie, de media, op de hoogte brengen van het exacte aantal kandidaten. Daarnaast willen wij jullie informeren over de volgende fase van campagne: het stemmen. Alle inwoners en gebruikers van het werkgebied van Wetterskip Fryslân kunnen tussen 21 april en 10 mei per post hun stem uitbrengen. Tijdens de persconferentie zullen wij jullie verder over informeren over de manier van stemmen en de activiteiten van het Wetterskip in deze periode.

De persconferentie wordt gehouden op

woensdag 31 maart
15.00 - 16.00 uur
Hoofdkantoor Wetterskip Fryslân, Harlingerstraatweg 113 in Leeuwarden (Douwe vd Til - zaal)

Graag zien we jullie dan.

Met vriendelijke groet,

Immie Jonkman
Wetterskip Fryslân
058 - 292 22 22
06 - 21 82 20 29