Gemeente 's-Hertogenbosch

24-03-2004

Boomfeestdag in 's-Hertogenbosch

Kinderen planten bomen in Rosmalen

Woensdag 31 maart 2004 is het weer Boomfeestdag in 's-Hertogenbosch. Dit jaar planten kinderen uit de wijk Sparrenburg nieuwe bomen. Het programma begint om 11.00 uur in openbare basisschool De Hoeven. Leerlingen van groep 6 van deze basisschool gaan bomen planten vlakbij de school in de Buskeshoeven. Daarbij aanwezig zijn wethouder mevrouw J. Eugster, begeleiders van de scholen en de groenploeg van de afdeling Beheer Openbare Ruimte.

Om 11.00 uur worden de kinderen ontvangen in het klaslokaal van groep 6. Wethouder mevrouw J. Eugster heet hen welkom en legt het belang van bomen en groen uit. Vervolgens gaan de ¿leerling- planters¿ naar de plantlocatie. De bomen (Haagbeuken) worden onder begeleiding van medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte en wethouder Eugster geplant. Na afloop is er voor de kinderen op school een traktatie en een presentje ter herinnering aan de Boomfeestdag. Het feest eindigt voor de kinderen van de school ongeveer om 12.00 uur.

Waarom een Feest voor Bomen?
Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend evenement. De gemeente 's Hertogenbosch neemt al jaren, met succes, deel aan dit feest. Op deze dag worden voornamelijk schoolkinderen (en indirect hun ouders en verzorgers) gewezen op het nut en het belang van bomen. Het thema voor de Boomfeestdag van 2004 is: "Bomen verbinden".

De leerlingen krijgen ieder jaar een lesuur aangeboden van de gemeente 's-Hertogenbosch. Hierin krijgen ze een soort biologieles over bomen. Ook kunnen kinderen aan de hand van verschillende takken zien wat er allemaal groeit in de stad. In de les wordt verder aandacht besteed aan het nut van bomen, hoe bomen groeien en waarom er een nationale boomplantdag is. Na dit lesuur weten de kinderen onder meer ook precies hoe ze een boom moeten planten.